Etiquetes

10/5/14

Vamossssssssssss!!! | CD Olímpic - CE l'Hospitalet (diumenge, 18:00)

Il·lusió. Potser aquest sigui el terme que millor defineixi l'ànim de tots els que formem part, des de dins o externament, del Centre d'Esports l'Hospi. Segons i depenem de nosaltres mateixos: 18 equips es canviarien per nosaltres, desitjarien dependre del seu marcador per ser, com a mínim, segons demà a les 20:00 hores. Hi ha una certa sensació de pressió que s'ha de saber encarar i gestionar: sense nervis, poc a poc, l'aspecte mental serà clau en la darrera batalla de la Lliga regular a Xàtiva. Obligació no seria la paraula: hi ha entitats molt més necessitades, molt més ambicioses que sí considerarien un fracàs no ser entre els quatre primers classificat. Nosaltres no fem marees perquè som el que som, un club més modest i més senzill del que molts diuen i encara més creuen. Som el que som... per bé i per malament. Però som l'Hospi (sempre per bé). Després de viatjar unes quantes setmanes pel soterrani de bronze, aquesta plantilla s'ha guanyat el dret a somiar, el dret a perllongar el somni d'un ascens que semblava poc més que una broma fa uns mesos. Dret a somriure, a il·lusionar-se. Dret a guanyar, peti que peti. Amb o sense primes, amb o sense maletins, ja ho va dir Kiko Ramírez: amb la il·lusió de l'Hospi no hi pot jugar l'Olímpic. Ni ningú.

L'Olímpic
Ja és un clàssic. Per tercera temporada consecutiva, l'Olímpic i l'Hospitalet es veuran les cares a la darrera jornada. El 2012 i el 2013 la cita es va celebrar a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet però demà l'enfrontament tindrà lloc a Xàtiva. Fa dos anys, era l'Hospi qui havia de guanyar i esperar per poder accedir al playoff. No va passar cap de les dues coses. L'any passat, l'Hospi havia de puntuar per fer campió; el 0-0 li va valer, alhora que deixava l'Olímpic fora del playoff després d'estar-s'hi gairebé tota la temporada. Enguany, els de la Costera arriben sense pressió, sense obligacions al duel de demà, tot al contrari que un Hospi que ha de guanyar per no patir, per no dependre dels demés. A Xàtiva, de ben segur, hi haurà lògiques ganes de revenja esportiva, però més enllà d'aquest esperit, l'ànim sempre competitiu dels xativins converteix el partit de de mà en un encontre més complicat del que pugui semblar. L'Olímpic ha fet una temporada millor del que pugui semblar: arribar a 1/16 de Copa, amb opcions de playoff fins fa com qui diu 3-4 setmanes i, sobretot, amb un pressupost que no arriba al dels transatlàntics de bronze; un cop més l'Olímpic s'ha reinventat per treure endavant un any complicat pel llistó establert l'any passat.

Aquest esperit competitiu és el que fa més perillós un Olímpic que no perd a Camp Murta des del passat 29 de setembre. 7 mesos i mig després, l'Hospi buscarà profanar un terreny de joc complicat. Això sí, l'Olímpic no arriba al partit de demà en la millor situació: cinc partits sense guanyar han enviat els valencians a la zona mitja de la taula, per bé que els de Toni Aparicio voldran acomiadar-se de la seva afició amb una victòria. A més, hi haurà l'incentiu econòmic dels rivals de l'Hospi, aquell que mai es veu ni es diu però que acaba donant una mica d'ales a un equip que classificatòriament parlant té poc per rascar. Res, però, que sorprengui. En clau absències i dubtes, i amb pinces, són set les baixes amb què comptarà Toni Aparicio de cara al duel de demà, factor que fa més que probable que hagi de recórrer al juvenil per completar la convocatòria. Belda està sancionat per cicle d'amonestacions. Per la seva banda, Pau Franch, Pifarré, David, Ramón, David i Rifaterra tenen problemes físics i no s'han entrenat amb normalitat durant la setmana. En canvi, Aparicio podrà recuperar Peris després de molts partits absent i Nando Ramón, que diumenge passat no va jugar a Sant Andreu.

L'Hospi
Després de desenes i desenes d'entrenaments, arriba una nova final. Aquest Hospi ja porta mesos al límit i sembla que no hagi de venir d'una més. Però demà serà una mica diferent, els integrants de la plantilla del Centre d'Esports l'Hospitalet s'han guanyat per mèrits propis ser en aquesta situació a dia d'avui i després d'alguna que altra relliscada en els darrers partits, demà no es pot perdonar. L'equip ha preparat més a consciència que mai el partit al camp de l'Olímpic, ben conscient de la dificultat del rival, ben conscient que el fet que els valencians no s'hi juguen res no facilita les coses, més aviat al contrari. Després de preparar el partit fins ahir a l'Estadi, l'Hospi ha sortit aquest migdia cap a terres valencianes, on farà nit i passarà les hores prèvies a la final de demà. Abans (aquesta tarda), l'Hospi farà una suau sessió d'entrenament a Énguera, lloc habitual de concentració dels equips #2bg3 quan juguen a Xàtiva, Ontinyent o, fins i tot, Alcoi.

De cara a una cita com aquesta, Kiko Ramírez ha volgut modificar lleugerament els hàbits i ha decidit endur-se tota la plantilla cap a València. El tècnic tarragoní recupera Valentín i Iban Salvador, que es van perdre el duel contra l'Ontinyent per sanció; d'aquesta manera Ramírez disposa de tota la plantilla en perfectes condicions i podrà triar i remenar a l'hora de dissenyar la llista de setze escollits i l'onze inicial que salti demà a la tarda sobre la gespa artificial de Camp Murta. Tampoc es preveuen grans canvis, però sí hi ha alguns dubtes com veure si Valentín i Iban Salvador recuperen el seu lloc a l'onze inicial o si bé Peque torna a la titularitat o Hammouch repeteix inici per tercer partit consecutiu. Sigui com sigui, jugui qui jugui, l'Hospi s'ha conjurat per vèncer l'Olímpic. Saben que hi ha opcions de fer campió, però sense dependre del marcador de l'Hospi l'equip només haurà de centrar-se en el seu partit. La resta, si arriba, millor que millor.

CD OLÍMPIC - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 11 de maig - 18:00 hores - Camp Murta
Jornada 38 | Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Olímpic: Francis, Pablo Revert, Peris, Mendoza, Kike Alcázar, Samu, Vaquero, Jhon Edison, Dani Gómez, Nando Ramón i Christian Perales.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio, Aridai, David Haro i Akinsola.

Àrbitre: Eduardo Moya Baena (Andalusia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada