Etiquetes

14/6/14

Final de (mínim) 180 minuts | CD Leganés - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

En una final no hi ha favorits. Bé, sí que n'hi poden haver però tret que estiguem parlant de la Copa Catalunya se suposa que els equips que arriben a una final ho fan perquè han completat una trajectòria prèvia sensacional. És el cas del Leganés i de l'Hospitalet, de l'Hospi i del Lega, dos clubs propers a ciutats importants, dos equips que van acabar els seus respectius campionats en segona posició, dos conjunts que no coneixen la derrota en aquest playoff d'ascens. Cadascú amb el seu estil, cadascú amb la seva massa social, però amb una dosi d'il·lusió enorme. Pepineros i riberencs somien amb l'ascens; a Leganés fa 21 anys que esperen; a casa, ja en fa 51. Però és una final de les llargues. Una final que durarà més d'una setmana... al camp i a fora. Una final a doble partit. Una final a, mínim, 180 minuts. Però una final que ens permet somiar. Important el futbol, però encara més la gestió del moment i de les emocions. Demà primer capítol en un Estadio Butarque que, probablement, s'ompli de gom a gom. Ells seran majoria, però el #MeVoyALeganés farà que l'Hospi no estigui sol. Una final s'ho val. Vamossssssssssssssssss.

El Leganés
Desena temporada seguida a Segona Divisió B del conjunt que aquesta temporada dirigeix un vell conegut del grup 3 de Segona Divisió B com és el guipuscoà Asier Garitano, que les últimes dues temporades havia dirigit els destins de l'Orihuela i l'Alcoyano (d'on va ser acomiadat), respectivament. L'any passat, el Lleida Esportiu els va barrar a la segona eliminatòria el pas amb un gol al minut 103 de partit, un gol que precisament va marcar l'ex jugador Mario Fuentes. Enguany, però, els catalans es convertien en víctima de la revenja pepinera: fa sis dies, un gol de Martín Mantovani a la primera part de la pròrroga era suficient per eliminar els de Seligrat i classificar per la final els de Garitano. 210 minuts i un sol gol sense massa més ocasions de gol. Guió similar al de la primera eliminatòria, quan el 'Lega' va fer fora el Guijuelo amb un altre global d'1-0. Carlos Álvarez (58') era l'autor de l'únic gol de l'eliminatòria. Aquesta temporada el Leganés ha jugat quatre partits sobre gespa artificial... i curiosament els ha empatat tots quatre (contra Puerta Bonita, Fuenlabrada, Las Palmas Atlético i l'anada de la primera eliminatòria al camp del Guijuelo).

Imatge: CD Leganés
Amb 70 punts, el Leganés va aspirar fins la darrera jornada al títol de Lliga que finalment va endur-se el Sestao River. Amb 54 gols en 39 partits, el Leganés va ser un dels equips més golejadors del grup 2 de Segona Divisió B. Numèricament, destaca per sobre de la resta l'asturià Carlos Álvarez, que amb el seu gol d'avui ja en suma 16 al seu compte particular. Els navarresos Javi Eraso (8 gols) i Fran Moreno (9 dianes) completen la terna golejadora dels pepineros. I és que com ja va passar a Alcoi i a Ontinyent, Moreno és un dels fars d'un Leganés que també compta amb altres coneguts del grup mediterrani de Segona B. Parlem, per exemple, del central argentí Martín Mantovani (ex Atlètic Balears), de Valleros (ex Teruel) o del porter Queco Piña, que la passada temporada va militar a l'Orihuela de Nino Lema. Queco Piña és el porter titular del Leganés després dels 31 partits que va jugar Dani Barrio. Sigui com sigui, els 24 gols encaixats en 40 partits mostren el nivell defensiu de l'equip del sud de Madrid, que buscarà el retorn al futbol de plata després de 10 anys de trànsit pel bronze. Ho faran, també, cimentant el seu bon paper locals; a Butarque només hi han aconseguit guanyar (i per la mínima) el Real Madrid C i la Real Sociedad B (0-1)

Aquest matí (10:30 hores), el Leganés ha realitzat la seva darrera sessió d'entrenament sobre la gespa de Butarque, on s'ha exercitat durant tota la setmana. Sense novetats, en principi Asier Garitano podrà comptar amb tots els seus homes a diferència del que va passar fa una setmana contra el Lleida Esportiu. Al partit d'anada al Camp d'Esports, Carlos Martínez va abandonar el camp lesionat i diumenge passat ni tant sols va formar part d'una convocatòria on si s'espera que entri demà. Tot i això, en principi tornarà a ser Fran Moreno qui ocupi la mitja punta al 'Lega'; l'any passat a l'Estadi, el navarrès ja va ser el millor home de l'Ontinyent en el partit que els de Clarkson van guanyat per 1-2 després de capgirar el gol inicial d'Osado. Moreno, juntament amb el 'Guaje' Carlos Álvarez, seran dos dels homes a vigilar en un equip que, per sobre de tot, destaca per la seva solidesa com a grup: en els darrers 7 mesos, només el Toledo i el Real Madrid C han estat capaços de marcar a Butarque.

L'Hospi
Setmana variada per un Hospi més segur que mai de les seves possibilitats. Si l'eliminatòria contra el Cádiz va vestir-se d'èpica, l'encreuament contra La Hoya va comportar patiment. Quatre partits, una victòria, tres empats i dos encontres amb la porteria a zero. Són les xifres d'un Hospi que ha après definitivament a competir i que, més que mai, haurà de fer-ho demà a Leganés per retornar a Catalunya amb un marcador agradable, favorable. A l'imaginari, el partit de fa un any a Eibar que va enterrar les opcions d'ascens de forma gairebé definitiva. Això ho saben els nous però, sobretot, els que ja hi eren. Conjurats, l'equip ha entrenat dilluns, dimecres i dijous abans de canviar la rutina i fer una sessió diferent ahir divendres, ja que tota la plantilla va desplaçar-se fins a les Piscines Municipals de l'Hospitalet per fer pinya abans del viatge d'avui mateix cap a Madrid.

L'equip ha sortit abans de les 9 i ha fet una aturada a Cuarte (Saragossa) per fer la darrera sessió d'entrenament de la setmana a la Ciudad Deportiva del Real Zaragoza. Després de dinar, l'equip reprendrà el camí cap a terres madrilenyes; s'allotjarà a Fuenlabrada, on farà nit i demà es desplaçarà per recórrer els 7 quilòmetres que separen l'hotel de concentració de Butarque, la seu de l'anada d'aquesta gran final. Més que nervis, són ganes de jugar, competir i fer-ho bé el que marca el dia a dia d'una plantilla que somia i confia en fer d'aquest juny de 2014 un moment històric a la història del Centre d'Esports l'Hospitalet. Kiko Ramírez ha optat per desplaçar cap a Madrid tota la plantilla per  mantenir la cohesió del vestuari, clau en l'excel·lent temporada de l'equip. Fins i tot viatja Moyano, l'única baixa confirmada pel partit de demà arran de la seva sanció de quatre partits. Per la seva banda, Iván Hammouch és dubte fins a darrera hora a causa del cop que va rebre diumenge passat a l'Estadi. Per la resta, caldrà veure per quin dibuix i quins homes opta Kiko Ramírez en un onze que podria presentar alguna sorpresa inesperada.

CLUB DEPORTIVO LEGANÉS - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 15 de juny - 12:00 hores - Estadio Municipal Butarque
3a eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante - Partit d'anada
Possible onze del Leganés: Queco Piña, Sergio Postigo, Luís Ruiz, Santamaria, Mantovani, Alberto Martín, Eraso, Velasco, Álvaro García, Fran Moreno i Carlos Álvarez.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Lucas, Manel, Pol, Provencio, David Haro, Aridai i Pirulo.

Àrbitre: Carlos Sánchez Laso (Extremadura).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada