Etiquetes

21/8/14

#2bg3 | Els últims debuts

ELCHE ILICITANO - CE L'HOSPITALET
Ilicitano: en el seu debut a la categoria, l'Ilicitano va vèncer l'any passat per 1-5 el Levante B a Nunyol. En canvi, fa dos anys i al Díez Iborra, els de Vicente Mir van perdre per 0-2 contra el Vollarreal C en el seu retorn a Tercera. Així, els franjaverda no guanyen el seu debut en Lliga, a casa, des de 2010; aleshores el quadre que dirigia Chema García Payá va derrotar el filial del Jove Español per 2-0 (Preferent, grup 4).

Hospi: si deixem de banda el 0-3 als despatxos que va aconseguir l'any passat a Paterna, l'Hospi duu cicinc debuts consecutius empatant el seu primer partit (un a Tercera i quatre a Segona B. En categoria de bronze, els riberencs no guanyen el seu primer partit des de l'any 2000, 0-1 al camp del Zaragoza B. En categoria nacional, però, l'Hospi no perd des de l'any 2007, amb el 2-0 al camp de la Villajoyosa. Des d'aleshores, una victòria i cinc empats.

HURACÁN CF - ATLÈTIC BALEARS
Huracán: en el que serà el seu quart any d'existència, Huracán buscarà mantenir la ratxa que el manté invicte en el seu debut. L'any 2011 va derrotar l'Olímpic per 1-0, un any més tard va empatar a l'Hospitalet (1-1) i l'any passat va repetir el mateix guarisme al camp del Reus. Contra l'Atlètic Balears, estrena com a local a Torrent.

Atlètic: els balearicos amaguen una de les ratxes més sorprenents. Cal viatjar fins l'any 1975 per trobar la darrera derrota de l'Atlètic en un debut fora del seu terreny de joc: els palmesans van perdre al camp del Manresa per 1-0 (Tercera Divisió). Des d'aleshores, 10 victòries i 5 empats. A Segona B, l'Atlètic fa tres anys que no perd el seu primer partit (1-3 vs Dénia, 2010), que coincideix amb el darrer cop que va encaixar gol en el seu debut a la Lliga.

VILLARREAL CF B - CF REUS DEPORTIU
Villarreal: quatre derrotes consecutives i cinc anys sense guanyar. Al Villarreal B no se li donen massa bé els inicis de Lliga. De fet, cal anar fins la temporada de l'ascens a Segona A (2008-09) per trobar el darrer debut victoriós del filial groguet, quan va guanyar per 0-2 al camp de l'Atlètic Balears. Al Mini Estadi, però, encara fa més temps que els groguets no hi guanyen en el seu primer partit del campionat: el darrer cop va ser l'any 2005 a Tercera, contra el Burjassot i per un escàs 1-0. A Segona B, balanç d'una victòria i tres derrotes.

Reus: les últimes tres temporades el Reus ha tingut debuts per a tots els gustos. Fa tres anys va vèncer al Camp d'Esports per 1-3, fa dos que va caure al Sagnier per 1-0 i l'any passat, a casa, va empatar a un gol davant l'Huracán. En canvi, la història recent mostra que els roig-i-negres acostumen a tenir debuts positius: la derrota de fa dos anys el Prat és l'última dels darrers 9 anys en el primer partit de Lliga.

Imatge: Ana Serrano / Fútbol Balear
RCD MALLORCA B - VALÈNCIA MESTALLA
Mallorca B: el Mallorca B és l'equip de #2bg3 que més temporades acumula sense perdre el seu primer partit de Lliga. Concretament, no ho fa des de l'any 2005 i a Tercera, quan va perdre a Ciutadella per 1-0. Des d'aleshores el filial quatre victòries i quatre empats, però a Segona B només ha guanyat l'estrena contra la Gramenet (4-1, 2008-2009). Com a locals, el Mallorca B no perd en la seva estrena des del 2002 (0-2 vs Castellón); el balanç és d'una victòries i tres empats.

Mestalla: el filial che ha començat set dels darrers deu campionats lluny de Paterna. Tot i la proporció, el Mestalla no guanya el seu primer partit a domicili des de l'any 2005, a Tercera Divisió, amb un contundent triomf a Dènia (2-4). El darrer debut victoriós valencianista va ser l'any 2010 amb 2-0 sobre l'Eldense a Paterna. Després, derrota a Oriola, empat a Tarragona i empat sobre la gespa davant l'Hospi el mes d'agost passat (2-2).

REAL ZARAGOZA B - CD ALCOYANO
Zaragoza B: en les últimes sis estrenes com a local, el Zaragoza B arrossega un balanç de cinc victòries i un solitari empat, fa dos cursos, davant l'Eibar (0-0). Bons inicis dels aragonesos, que no perden un debut a casa des de l'any 2006, a casa contra el Sariñena (0-1). A #2bg3, però, el filial blanquillo va perdre el seu darrer debut: va ser l'any 2011, en dissabte i al camp del Dénia (3-0).

Alcoyano: l'Alcoyano debutarà un any més lluny del Collao. L'any passat va fer-ho com a local després de cinc temporades consecutives debutant com a visitant. El 3-0 contra el Sant Andreu va servir per deixar enrere quatre inicis de Campionat sense victòria amb tres derrotes i un empat. De fet, els alcoians no guanyen la seva estrena a domicili des de 2008, quan van imposar-se al Benidorm per 0-1 a Foietes. Amb tot, als peladilleros no se'ls dóna massa bé això de començar: tres victòries, un empat i sis derrotes en els últims deu cursos.

CD OLÍMPIC - CF BADALONA
Olímpic: any 2008. Fins aquí cal remuntar-se per trobar el darrer debut oficial triomfant per l'Olímpic. Va ser a Preferent, al camp del Picassent i els xativins van imposar-se per 0-2. Des d'aleshores, sembla que l'adaptació a les categories assolides ha estat complicada: tres empats i dues derrotes; és més, els de la Costera no han marcat en cap de les seves últimes quatre estrenes. A Murta, el darrer triomf en una primera jornada ens porta a l'any 2006, amb la victòria per 2-0 sobre l'Alberic. L'any passat, derrota per 0-1 contra l'Atlètic Balears.

Badalona: no se li donen malament els inicis a un Badalona que només ha perdut dos de les últimes deu estrenes: Terol (2011) i Alacant (2005). Lluny del Centenari, els escapulats no guanyen el seu primer partit des de 2008, amb un triomf per 1-2 a Oriola.

CD ELDENSE - HÉRCULES CF
Eldense: des de l'any 1999 l'Eldense no perd en una primera jornada quan juga com a local. Va ser a Tercera Divisió, a l'antic Pepico Amat i davant un Alicante que va guanyar per 1-2. Des d'aleshores, tres victòries i dos empats per bé que el 0-0 contra l'Orihuela de fa dos cursos mai va ser vàlid a causa del posterior ascens administratiu dels oriolans amb la Lliga començada. L'any passat els blaugrana van derrotar el Villarreal C per 3-0. L'última derrota, l'any 2010 a Paterna quan van caure per 2-0 amb el Mestalla.

Hércules: sort que els alacantins no comencen al Rico Pérez. Almenys, si ens atenem a les estadístiques ja que l'Hércules només ha guanyat dos dels últims 10 debuts en Lliga, tots dos lluny del seu estadi. L'any 2011 els herculans van derrotar el Villarreal B (0-1) a la Lliga Adelante i fa sis anys, va ser el Córdoba qui va caure derrotat pels alacantins, en aquest cas per un clar 0-3. Cinc empats i tres derrotes (l'última a Lugo fa dos anys) dibuixen la dinàmica de l'Hércules en els debuts de la darrera dècada.

RCD ESPANYOL B - LLEIDA ESPORTIU
Espanyol B: ras i curt, des que l'Espanyol B és l'Espanyol B, els pericos no han perdut mai en una estrena com a locals. Tant és que fos a la Caixa, al Parc del Migdia o a Sant Adrià, però els blanc-i-blaus sumen un balanç de set victòries i tres empats en les seves estrenes a casa. De fet, la derrota per 1-0 a Olot l'any passat era la primera des de l'any 2005, quan el filial va perdre per la mínima a Castalia (1-0).

Lleida Esportiu: fundat l'any 2011, el Lleida Esportiu presenta un balanç de dues victòries i una derrota en els seus tres debuts. El primer any, derrota al Camp d'Esports per 1-3 contra el Reus. Fa dos cursos, victòria a casa contra la Peña Sport 2-0 i l'any passat, triomf per 1-2 a Tarragona.

CLUB GIMNÀSTIC - UE SANT ANDREU
Nàstic: tres derrotes i un empat és el balanç de les estrenes grana els últims quatre cursos. Des de l'any 2009 a Múrcia que el Nàstic no guanya el seu primer partit de Lliga (va fer-ho per 0-1). A casa, en canvi, cal anar fins l'any 2007 per trobar el darrer triomf tarragoní amb un 2-0 sobre l'Alavés, en partit de Lliga Adelante.

Sant Andreu: fa onze temporades que el Sant Andreu no guanya el seu primer partit de Lliga quan ho fa com a visitant. Va ser la temporada 2003-2004 amb una victòria a l'Estadi davant l'Hospi (1-2). Des d'aleshores, dos empats i quatre derrotes és el balanç d'un Sant Andreu que, en conjunt, no guanya el seu debut des de l'any 2010 amb un 2-0 sobre l'Alcoyano al Narcís Sala. Precisament els alcoians són el darrer equip a Segona B al qual els quadribarrats han guanyat la seva estrena lluny de Sant Andreu (0-1, 1995).

UE CORNELLÀ - UE OLOT
Cornellà: una altra de les ratxes impecables ens la deixa un Cornellà que no perd una primera jornada a casa des de l'any 1994. Aleshores els verds eren al grup 2 de Regional Preferent i van perdre per 1-2 contra la Unificación Bellvitge. De fet, la derrota per 2-1 al Nou Sardenya davant l'Europa l'agost de l'any passat va posar fi a set debuts sense derrota... jugant sempre com a local. 13 debuts a casa des de la darrera derrota amb vuit victòries i cinc empats com a balanç

Olot: els garrotxins buscaran la seva tercera estrena victoriosa consecutiva. L'any passat els d'Edu Vílchez van derrotar l'Espanyol B per 1-0 i fa dos anys, entrenats per Rodri, els olotins van vèncer per 0-2 al camp del Vilassar de Mar. Anteriorment, l'Olot havia perdut consecutivament al Masnou (3-2) i a casa contra el Vic (0-1). El darrer empat, l'any 2007 al camp de l'Abadessenc (0-0).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada