Etiquetes

31/8/14

Quan el futbol és el de menys | CE l'Hospitalet 0-1 Club Gimnàstic

La lesió de Nano, que ha estat traslladat a Bellvitge després de quedar inconscient uns minuts ha marcat un final dantesc
Un gol de Rocha al minut 100 deixa l'Hospi en darrera posició després de dues jornades
Ja fa 12 temporades que l'Hospi no guanya cap dels seus primers dos partits de Lliga a Segona B
SALA MULTIMÈDIA: galeria de fotos i rodes de premsa

Hi ha vegades que per molt aficionats que siguem a això del futbol toca prioritzar d'altres coses molt més importants. Hi haurà temps per fer una lectura futbolística d'un Hospi 0-1 Nàstic que ha estat clarament marcat pel gran surt que ha donat Alexander Mesa "Nano", que al minut 83 de partit en una acció fortuïta amb un rival grana ha rebut un cop al cap i ha quedat inconscient sobre la gespa durants uns instants. La ràpida actuació dels metges de l'Hospi i el Nàstic han fet possible que tot hagi quedat en un gran ensurt, ja que Nano ha sofert diversos episodis de convulsions, terriblement visuals, que en moment feien témer el pitjor. Els metges li han introduït en primer lloc el tub de Guedel per impedir que la llengua obstruís la respiració i posteriorment li han aplicat oxigen per recuperar mínimament la consciència i traslladar Nano en ambulància fins al proper Hospital de Bellvitge. Un cop al centre, se li han fet diverses proves al jove jugador canari, entre elles un tac, que ha descartat qualsevol complicació. Tot i això, i per a major precaució i tranquil·litat, Nano restarà aquesta nit en observació per controlar la seva evolució. Situació dramàtica la que s'ha viscut aquest vespre a l'Estadi i que ha acabat per marcar el final d'un partit que, personalment, s'hauria d'haver suspès per bé que tots dos equips han cregut convenient continuar.

Mai millor dit, hi ha un abans i un després de l'acció de la lesió de Nano sense la qual no es pot explicar el desenllaç d'un partit que futbolísticament ha anat de menys a més després d'una primera meitat força fluixa. Davant la baixa per lesió de Luque, Kiko Ramírez ha apostat per la titularitat d'Álex Barrera al mig del camp. Al lateral dret, l'altra novetat era l'entrada de Peque en detriment de José Rodríguez. L'Hospi ha dominat lleugerament una primera meitat marcada per la manca d'ocasions de gol però, sobretot, per la por i el respecte que s'han demostrar tots dos equips. Amb tot, l'Hospi ha fet una passa endavant quant a l'aspecte ofensiu i amb prou feines ha facilitat les arribades dels tarragonins a l'àrea de Craviotto. En canvi, l'Hospi sí ha tingut tres opcions mitjanament clares per obrir la llauna dins d'una tònica generalitzada de lluita al mig del camp i badalls a la graderia.

La primera opció de gol ha arribat a pilota aturada i mitjançant Rubén Alcaraz, que ha picat una falta amb cama dreta, amb potència, que Manolo Reina ha blocat sense grans complicacions (13'). Hem hagut d'esperar al tram final del primer temps per veure més opcions de gol de l'Hospi. Especialment clara ha estat la del minut 44, amb una passada a l'espai a Nano, que ha marxat per velocitat però que ha acabat rematant de forma forçada davant Reina per culpa de la pressió dels centrals (44'). Un minut després ha estat Canario qui ha provat un gol olímpic en un servei de cantonada que el jugador castellà ha enviat per sobre del travesser del Nàstic per ben poquet (45'). En global, primera meitat avorrida que demostrava un cert neguit en tots dos equips després de perdre el partit inaugural de la temporada la setmana passada.

A la represa, Vicente Moreno ha fet entrar al camp  Jean Luc i n'ha retirat Ferran Giner. L'ivorià ha estat precisament l'autor de la primera i clara ocasió dels grana; bona acció de Lago Junior, assistència a Jean Luc i rematada a boca de canó que obliga Craviotto a lluir reflexos per salvar el primer gol del partit (51'). El cert és que l'Hospi ha manifestat més intenció atacant en aquesta segona meitat, però les ocasions, de nou escasses, encara han trigat a arribar. Ho han fet al darrer quart d'hora de partit, tot coincidint amb l'ingrés al camp de José Antonio Bueno en el lloc de Canario. L'ex de la Pobla ha estat present en les tres accions de gol clares dels riberencs: primer, amb un canvi de joc que habilitat Nano, sol al segon pal, per bé que el xut del tinerfeny ha acabat sortint per línia de banda (74'). Quatre minuts després, el mateix Bueno provava sort amb una volea des de la frontal que marxava per sobre del travesser (78') i en l'acció posterior, una bona jugada d'Èric Via per banda esquerra i posterior passada de la mort habilitava Bueno, que creuava en excés la seva rematada des de l'interior de l'àrea gran (79').

A partir d'aquí, el partit ha quedat clarament marcat per l'acció que ha patit Nano i que ha tingut el partit aturat uns 10 minuts però que, sobretot, ha descentrat un Hospi més pendent de l'estat del davanter riberenc que no pas del partit en sí. Finalment, l'Hospi ha optat per jugar els minuts restants i encara hauria pogut sorprendre amb una rematada d'Álex Barrera que Manolo Reina ha aturat en dos temps (96'). Amb un jugador menys, l'Hospi veia amb bons ulls l'empat, per bé que al minut 98 els nastiquer Manolo Martínez ha estat expulsat amb vermella directa per un cop de colze sobre Èric Via; el de Bigastre només duia quatre minuts sobre el terreny de joc. Quan tot pintava a un final amb empat, l'Hospi ha viscut un desgraciat final amb el gol de Rocha, que aprofitat una bona acció de Jean Luc per la banda dreta per afusellar Craviotto i fer pujar el 0-1 definitiu al marcador quan ja arribàvem al minut 100 de partit. Cruel final per un partit dantesc, el dia que el resultat era el menys important de tot plegat.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque (José, 83'), Valentín, Aleix Coch, Agustín, Alcaraz, Barrera, Haro, Carreras (Èric Via, 70'), Canario (Bueno, 56') i Nano.

CLUB GIMNÀSTIC: Reina, Gerard, Mossa, Xisco Campos, Pablo Marí, Xavi Molina (Marcos, 56'), Rocha, Lago Junior, Ferran (Jean Luc, 46'), Cristóbal (Manolo Martínez, 94') i Rayco.

Gol: 0-1 Rocha (100').

Àrbitre: Francisco José Melián Socorro (las Palmas). Ha amonestat els locals Barrera (16') i Haro (21') i els visitants Xavi Molina (23'), Rocha (70') i Rayco (72'). Ha expulsat Manolo Martínez amb vermella directa (98').

Incidències: partit corresponent a la 2a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Tarda agradable, parcialment ennuvolada. A l'Hospi han completat la convocatòria Oliver i Morgado; al Nàstic, Tomeu i Javi Martinez.