Etiquetes

6/9/14

A pel líder | UE Sant Andreu - CE l'Hospitalet (diumenge, 17:00)

Que l'inici de de Lliga del Centre d'Esports l'Hospitalet no és el que tots voldríem és prou evident. Ni jugadors, ni tècnics, ni dirigents ni aficionats: mai és plat de bon gust arrencar un campionat amb un 0 de 6, amb dues derrotes i passar una setmana com a cuer del grup 3 gairebé quatre anys després de la darrera vegada. També és cert, però, que tradicionalment a l'Hospi mai se li han donat bé les estrenes: de fet, des de l'any 2002 que els riberencs no han guanyat cap dels seus dos primers partits a Segona Divisió B. L'Hospi i la seva etiqueta d'equip de pas, per a que els jugadors es reivindiquin, pesa a l'hora de dibuixar plantilles gairebé noves de trinca estiu rere estiu: més fitxatges que renovacions, més temps d'adaptació i més possibilitats de no obtenir bons resultats en el tram inicial. I si a això hi afegim que la sort no acostuma a estar de cara (l'ensurt de Nano n'és un bon exemple), el resultat és que l'Hospi visitarà un, diguem-ne, sorprenent líder amb la voluntat però també necessitat d'estrenar el seu compte de punts a la Lliga. Al davant, un Sant Andreu que com el Badalona ha guanyat els sis punts en joc i que, atenció, encara no ha rebut cap gol. Cuer contra líder, situació estranya per un Hospi que vol donar el primer cop d'efecte i mostrar les seves cartes. La cita, diumenge (17:00) al Narcís Sala de Sant Andreu.

El Sant Andreu
Estiu mogut a Sant Andreu del Palomar. I res a veure amb festes majors, que potser també, sinó amb el terrabastall que ha tingut lloc al Narcís Sala amb la venda d'accions de Manuel Camino a Dinorah Santa Ana, una empresària del Brasil que fins fa poc era coneguda per ser la dona de Dani Alves i, després, per ser la seva representant, Ara, Santa Ana és la propietària d'una entitat que anava camí de convertir-se en el Titànic del segle XXI amb Camino de Leonardo di Caprio i la Seguretat Social com a iceberg. La víctima més evident ha estat un Martí Cifuentes que després d'haver de millorar Patxi, guanyar a domicili i salvar la categoria ha marxat per la porta de servei o, millor dit, li han clavat una puntada d'una manera més que dubtosa. Arts discutibles per iniciar una nova etapa institucional que, des del primer dia, promet mantenir l'essència d'un club de forta personalitat, vinculat al veïnat, al Sant Andreu de tota la vida i que no estarà disposat a renunciar a la seva identitat a qualsevol preu. De moment, els nous propietaris (sembla que el president quedarà a casa, també) han estat hàbils en el primer moviment i han recuperat Piti Belmonte per agafar el timó esportiu d'un equip que competirà.

I ho farà perquè ha dibuixat una plantilla que combina experiència al club, a la categoria i joventut, gent amb fam i ganes de reinvindicació. Barreja explosiva la que poden generar jugadors tan diferents com el porter José Miguel Morales, els germans Manel i Lucas Viale, el davanter Nuha o els brasilers Jefferson i Felipe (bé, també Arthur). La quota carioca és evidentment present en aquest nou Sant Andreu, per bé que la seva presència provoca cert recel en alguns aficionats que veuen la irrupció d'aquests jugadors com una maniobra interessada per col·locar jugadors de l'òrbita FlashForward, l'empresa de representació de Dinorah. A dies de tancar el mercat, els andreuencs s'asseguraven el concurs d'una segona referència ofensiva com és el brasiler Bruno Vinicius, procedent del Real Madrid C. Amb tot, al Sant Andreu se li pot criticar una manca de fons d'armari que pot acusar en algunes fases de la temporada. Pel que fa als que es queden, interessants les continuïtats de Ton Alcover i Ibon Gutiérrez, dos jugadors amb bona visió de joc que poden conduir amb precisió la zona de màquines de l'equip de Piti Belmonte.

Per fortuna seva, els dubtes que despertava d'inici un equip en formació s'han vist apaivagats per dues victòries consecutives en els dos primers partits de Lliga. La primera, notablement sorprenent, a costa d'un Nàstic desencertat de cara a porteria i la segona, davant del Villarreal B, amb un Nuha protagonista als dos gols que van fer els de Piti Belmonte. Al darrere, pany i forrellat: cap gol encaixat i la intenció de continuar treballant la intensitat defensiva davant l'Hospi. Davant dels riberencs, Piti Belmonte comptarà amb dues úniques baixes, totes dues per lesió. Ni Jilmar ni Carroza han debutat encara a la Lliga i tampoc ho faran diumenge per culpa dels seus problemes físics. Per la resta, caldrà veure si el tècnic andreuenc opta per introduir algun canvi després dels dos bons resultats aconseguits; en aquest sentit, l'entrada de Lucas Viale per reforçar el mig del camp podria ser una de les opcions si el tècnic vallesà no decideix repetir l'onze que va derrotar el Villarreal B per 2-0.

L'Hospi
Per la seva banda, l'Hospi ha passat una setmana poc habitual per a un fanalet vermell. Absolutament tots els components de la plantilla creuen i saben que la situació és circumstancial i que ja diumenge contra el Nàstic l'equip va millorar la imatge oferta vuit dies abans a Elx. Passa endavant d'un equip nou, que necessita temps però també que els factors incontrolables l'ajudin a remar endavant. L'ensurt de Nano, ja totalment recuperat, va marcar emocionalment el final d'un partit que va acabar amb derrota in extremis davant del Nàstic i amb una situació a la Lliga visualment desagradable però que precisa d'una lectura molt més profunda per fer-ne una anàlisi definitiva. En qualsevol cas, Kiko Ramírez ja manifestava el seu positivisme amb dues piulades a Twitter en què manifestava la creença en la fortalesa del grup i feia una crida a l'optimisme de tots els que formem el Centre d'Esports l'Hospitalet.

En aquesta línia, dijous passat i després de l'entrenament matinal els jugadors van voler escenificar aquesta unió amb un dels clàssics dinars previs al partit, celebrat al bar de la Feixa Llarga (el camp de la Unificación Bellvitge, per aquells que encara no ho acaben de tenir clar). Quant al partit del Sant Andreu, darrer rival a la pretemporada fa tot just tres setmanes, el tècic riberenc està convençut de les possibilitats de l'Hospi d'assaltar un rival amb la moral pels núvols després del ple de punts en aquest inici. Veurem si el tarragoní opta per introduir canvis a l'onze inicial. De moment, a la baixa segura de Miguel Ángel Luque, que continua recuperant-se d'un petit trencament, s'hi afegeixen les d'Iván Hammouch i José Rodríguez, que tampoc seran de la partida per motius físics. Per la seva banda Nano ja ha entrenat amb normalitat durant tota la setmana i podrà repetir titularitat si Ramírez ho creu convenient; mentrestant, l'altre dubte hauria residit en l'ocupació del lateral dret, després que Peque abandonés el camp amb molèsties diumenge passat, però el de Sant Joan Despí ja està recuperat i serà titular demà al Narcís Sala.

UE SANT ANDREU - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 7 de setembre - 17:00 hores - Estadi Narcís Sala
Jornada 3 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Sant Andreu: Morales, Jefferson, Llamas, Azparren, Manu Viale, Calderón, Ibon, Ton Alcover, Nuha, Xavi Jiménez i Xavi Puerto.

Possible onze de l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Agustín, Aleix Coch, Alcaraz, Barrera, Carreras, David Haro, Canario i Morgado.

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada