Etiquetes

7/10/14

#2bg3 | El fortí de la franja verda

Imatge: Miguel Murcia / Diario Franjiverde
19 de gener de 2013. El CD Castellón de Pedro Fernández Cuesta sumava un important triomf al Díez Iborra, terreny de joc habitual de l'Elche Ilicitano. Era la 22a jornada al grup 6 de Tercera Divisió i els albinegres s'elevaven fins la zona de playoff i en treien el filial franjaverda. Des d'aquell dia, l'Elche Ilicitano no ha tornat a viure cap decepció en forma de derrota com a local. Quan dintre de 12 dies rebin la visita del Reus Deportiu es compliran, justament, 21 mesos del 0-1 contra el Castellón, de la darrera derrota en partit de Lliga (o playoff) dels de Vicente Mir a casa. Casualment, tres dies abans (16 d'octubre), l'Ilicitano i el Castellón s'enfrontaran en partit de tornada de la final autonòmica de la Copa RFEF al Díez Iborra (l'anada serà aquest dimecres a les 21:00 hores a Castalia). Gairebé dos anys després, els de la Plana buscaran profanar el fortí de la franja verda, un fortí cimentat en diversos escenaris.

Han estat 21 mesos intensos a Elx. En dos anys el filial de l'Elche CF va passar de jugar a Preferent a fer-ho a Segona B després dels ascensos a Tercera davant l'Hércules B (2012) i a #2bg3 davant l'Olot (2013). Per primer cop a la història, l'Ilicitano trepitjava la Segona B i en clau d'equip local, les prestacions van ser fantàstiques: els de Vicente Mir van cloure la temporada invictes a casa, en tots i cadascun dels tres camps on van jugar al llarg del curs. En tota, des del ja llunyà 19 de gener de 2013 l'Ilicitano acumula 34 partits entre Lliga de Tercera, playoff d'ascens i Segona B sense perdre a casa, bé sigui al Díez Iborra (on hi ha jugat 26 d'aquests 34 partits), a l'Isabel Fernández (on hi ha jugat quatre més) i al Martínez Valero (amb els quatre partits restants disputats). Balanç de 26 victòries i 8 empats que han servit, evidentment, per cimentar les grans campanyes que ha completat l'equip il·licità els darrers dos cursos.

Sempre, sota el comandament d'un Vicente Mir que enguany, però, ha vist com el bon rendiment al Díez Iborra serveix, de moment, per mantenir fora del descens un equip que, com ell mateix ha reconegut, està destinat a patir aquest any. Moltes novetats respecte l'any passat i pèrdua de referents en atac que dibuixen un panorama diferent al del playoff d'ascens al qual van aspirar fins la darrera jornada a Llagostera. L'aspecte ofensiu a casa és una de les claus per entendre el rendiment del filial: en aquests 34 partits que fa que no perd, només tres equips han estat capaços de marxar d'Elx sense recollir la pilota del fons de la seva porteria: el Catarroja 2012-13, l'Hospitalet 2013-2014 i el València Mestalla 2014-15). En la resta de partits, els il·licitans van marcar, com a mínim un gol.

En aquest sentit, la capacitat golejadora del filial s'il·lustra perfectament amb el fet que en 22 dels 34 partits l'equip va marcar dos o més gols, per bé que la golejada més àmplia és el 4-0 davant l'Acero la temporada 2012-2013 a Tercera Divisió. 62 gols marcats i 20 en contra. Yeray Patiño primer, Sergio León i Cristian Herrera l'any passat i Rubén López "Rubio" enguany, són quatre dels jugadors que més gols han marcat en aquests gairebé dos anys de ratxa dels il·licitans per bé, que curiosament, cap jugador ha estat capaç de fer un triplet en cap d'aquests darrers 34 partits tot i que tres jugadors sí han pogut fer un doblet: Sergio León i Cristian Herrera en van fer dos el curs passat, els mateixos que Rubio aquesta temporada, mentre que Antón va fer dos gols contra l'Utiel (2-1, febrer de 2013). A més, el jugador de l'Olot Carlos Martínez és l'únic capaç d'haver marcat dos gols en un partit a Elx (2013-14).

LES DADES DE LA RATXA
- 34 partits jugats des de l'última derrota (19-01-2013, 0-1 vs Castellón).
- 26 victòries (9 com a equip de Tercera i 17 com a equip #2bg3).
- 8 empats (2 com a equip de Tercera i 6 com a equip #2bg3).
- Ha actuat com a local en tres camps diferents: Díez Iborra (26 partits), Isabel Fernández (4 partits) i Martínez Valero (4 partits).
- 62 gols a favor i 20 en contra en 34 partits. Mitjana de 2,41 gols per partit.
- 0 triplets en 34 partits. 8 doblets: Sergio León, Cristian Herrera i Rubio (2) i Carlos (Olot) i Antón (1).
- 5 gols s'han vist en els partits amb més gols: Ilicitano 3-2 Olot i Ilicitano 3-2 Atlètic (2013-14).
- Des de la passada temporada s'han fallat més penals dels que s'han marcat: 13 penals assenyalats, 6 de transformats i 7 d'errats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada