Etiquetes

24/10/14

#2bg3 | Prèvia de la 10a jornada

Difícil marxar a cap altre lloc que no sigui la capital del Baix Camp per parlar del partit destacat de la 10a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B. Un derbi sempre és un derbi (frase lamentable, per cert), però quan tots dos equips aspiren, per primer cop en moltes temporades, al mateix objectiu a finals de temporada, un Reus Deportiu-Nàstic com el de diumenge agafa, com Sevilla, com color especial. Diumenge al migdia (els roig-i-negres semblen haver adoptat definitivament l'horari de Missa en detriment del de les curses de braus) l'Estadi Municipal de Reus acollirà el que alguns veuen com a festa del futbol tarragoní i, d'altres, com una mena de final en què derrotar el rival aportarà el plus que cap altre partit és capaç de donar-los. Una cita important per als de Natxo González, sancionat amb dos partits per la seva expulsió a Elx, que rebran al seu fortí el primer rival directe en la lluita pel playoff d'ascens. Fins ara, els roig-i-negres només han deixat escapar dos punts, de penal, davant l'Eldense i han derrotat amb solvència el Cornellà, el Zaragoza B i l Olímpic (tots tres per 2-0). A domicili, les coses són fins ara diferents i, per tant, derrotar el Nàstic serà un premi doble ja que permetrà recuperar els punts perduts i, a més a més, superar-los a la taula classificatòria. Ñoño i Marc Sellarès són baixa per al partit contra els grana.

Al Nàstic, l'única baixa confirmada és la de Marc Martínez, lesionat fa un parell de setmanes i escaig a casa contra l'Alcoyano. El migcampista no participarà en un partit que per al Nàstic pot suposar una passa endavant. Tot i els dubtes de cara a porteria, els de Vicente Moreno ocupen la tercera posició a la Lliga i ja han estat capaços d'encadenar dos triomfs al Nou Estadi per guarnir la ja de per sí bona campanya a domicili. Això sí: en un partit de característiques similars al de diumenge, els grana van caure derrotats per 1-0 al Camp d'Esports fa 13 dies. Com era d'esperar, el Nàstic no estarà sol a Reus i aproximadament un miler de seguidors entre desplaçament organitzat i particulars podrien ser presents en un Estadi Municipal de Reus que, probablement, registrarà la millor entrada de la temporada en clau roig-i-negra. Veurem, també, si els de la capital són capaços de transformar la seva línia ascendent en el joc i la generació constant d'ocasions en gols; en 9 partits jugats, els grana només han marcat 7 gols a la Lliga.

CF REUS DEPORTIU - CLUB GIMNÀSTIC
Jornada 10 - Diumenge, 26 d'octubre - 12:00 hores
Estadi Municipal de Reus - Reus
Àrbitre: Juan Antonio Campos Salinas (Múrcia).

Cara a cara, el sisè classificat, un Reus Deportiu que acumula 14 punts de 27 possibles i el tercer classificat, el Nàstic, amb 17 punt / Es veuran les cares, alhora, el tercer millor local (Reus Deportiu, 10 punts) i el segon millor visitant (Nàstic, 9 punts) / Els de Natxo González només han rebut un gol a casa - va ser de penal, contra l'Eldense-; els de Vicente Moreno tan sols han encaixat dos gols en quatre partits a domicili (a Paterna i a Lleida) / Curiosament, visita l'Estadi el darrer equip que ha derrotat el Reus al seu camp: el passat 6 d'abril un gol de Ferran Giner donava als grana tres punts important en la seva cursa pel playoff. Des d'aleshores, 5 victòries del Reus i 2 empats (vs Constància i Eldense) / El Nàstic només ha perdut un dels últims 8 partits a de Lliga / Tot i ser el tercer equip menys golejador del grup, el màxim golejador del Nàstic (Rocha) ha fet més gols que el del Reus (Xisco Hernández): 4 a 3.

Dissabte, 18:00 | Espanyol B-Olímpic
Dos precedents i cap triomf de l'Olímpic. Darrer enfrontament: 0-0 (2013-14 / Després de tres jornades sense guanyar, els de Lluís Planagumà volen guanyar per continuar en zona de playoff per vuitena setmana consecutiva / Cara a cara el local més golejador (Espanyol B, 12 gols) i el visitant menys golejador (Olímpic, 1 gol -i de penal-) / Els de Sandroni, però, també són el tercer equip que menys dianes encaixa lluny del seu terreny de joc.

Diumenge, 11:30 | Zaragoza B-Huracán
Únic precedent històric: 0-0 (2011-12) / Els huracans San Julián i Fali, baixa per sanció / El Zaragoza B buscarà mantenir la porteria a zero per primer cop aquesta temporada. Amb 22 gols encaixats, protagonitzen el pitjor inici en aquest aspecte des del curs 2000-2001 (Mataró, 24 gols rebuts en 9 partits). Veurem si Láinez opta per mantenir la confiança a Aroca (2,67 gols encaixats per partit) o retornar-li la titularitat a Sergio Sanz (mitjana de 2,33 gols en contra en sis partits) / Huracán fa quatre partits que no perd i el seu porter Paco, 360 minuts que no encaixa cap gol.

Diumenge, 12:00 | Cornellà-Ilicitano
Primer enfrontament històric entre verds i franjaverdes / El visitant Fran Martínez, baixa per sanció / Amb l'afició més pendent del duel a la Copa contra el Real Madrid (dimecres, 20:00 hores, Power8 Stadium), els de Jordi Roger tenen una gran oportunitat per distanciar-se de la zona perillosa i retrobar-se amb el triomf a casa (una victòria en quatre partits) / Nova opció del filial per trencar la pèssima ratxa a domicili: una victòria en 13 mesos. Els il·licitans són, de fet, el pitjor visitant del grup (0 punts en 4 partits).

Diumenge, 12:00 | Hércules-Villarreal B
Dos precedents i una victòria per barba. Darrer enfrontament: 0-2 (2011-12; Jaume Costa, Nacho Porcar) / Tot i el canvi puntual d'horari, l'Hércules anunciava aquesta setmana que llevat d'excepcions jugarà els seus partits al Rico Pérez els diumenge a les 6 de la tarda / Els de Pacheta posen en joc la ratxa de vuit partits sense perdre, la millor en dues temporades als alacantins / Els groguets buscaran el segon triomf consecutiu a domicili després del 0-2 a Son Malferit fa 12 dies.

Diumenge, 12:00 | Mallorca B-Eldense
El filial mallorquinista ha guanyat els 3 precedents entre Lliga i promoció d'ascens que l'han enfrontat a l'Eldense. Darrer enfrontament: 3-2 (1993-94; Lligueta d'ascens) / El mallorquinista Julen Iriarte, baixa per sanció / Tres partits sense perdre enllaça l'equip de Javier Olaizola, lluny encara dels 7 que va lligar fa dos cursos a Segona B / L'Eldense fa sis mesos i mig que no guanya lluny de Nuevo Pepico Amat: no ho fa des del 9 d'abril, a Tercera Divisió, al camp del Borriol (0-2).

Diumenge, 12:00 | Mestalla-Atlètic
Els balearicos només han guanyat en dues de les 12 visites que han fet al camp del filial valencianista. Darrer precedent: 1-0 (2013-14; Manu Molina) / El valencianista Iban Salvador i el balearico Cristian Sánchez, baixa per sanció / L'Atlètic confia a sumar el seu segon triomf de la temporada al camp d'un Mestalla que només té tres punts més que els de Nico López / Fa tot just un any que els palmesans no derroten un filial a domicili: 1-2 al Villarreal B (octubre de 2013).

Diumenge, 17:00 | Alcoyano-Badalona
El Badalona tan sols ha guanyat en una de les seves nou visites al Collao, però aquesta victòria va ser el passat mes de març: 2-3 (2013-14; Carles Salvador, Bello / Puigdollers, Negredo, Abraham / Tot i no fer-ho oficial, després de la desfeta a l'Hospitalet el duel contra el Badalona pot ser un ultimàtum per a Óscar Cano, entrenador de l'Alcoyano. Penúltims amb 8 punts, els alacantins necessiten reaccionar a costa de l'equip menys golejat de la Lliga, un Badalona que ha rebut quatre gols en vuit jornades i només ha caigut derrotat a l'Hospitalet / Els de Manolo González, però, tan sols han sumat dos punts de nou possibles en els seus últims tres desplaçaments.

Diumenge, 17:00 | Olot-Sant Andreu
Els quadribarrats no guanyen a Olot des de l'any 1989 a Tercera Divisió... però els garrotxins no derroten els andreuencs a casa des de 1981. Darrer precedent: 1-1 (2013-14; David López / Ander Vitoria) / El local Enric Gallego i el visitant Lucas Viale, baixa per sanció / Un dels tres duels catalans de la jornada presenta urgències per un Olot que és en zona de perill i que només ha guanyat un partit a casa en el que portem de temporada / El Sant Andreu és un conjunt d'extrems: és el tercer millor equip del grup a les primeres meitats... però el segon pitjor a les segones parts (només l'empitjora el Zaragoza B)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada