Etiquetes

17/10/14

#2bg3 | Prèvia de la 9a jornada

Sempre és temptador recórrer a la zona alta per decidir quin és l'enfrontament destacat però fugir de la zona baixa també és motivació suficient com per trobar atractius especials a partits que, a priori, no en tenen per a la majoria. Diumenge, el Camp Municipal de Pomar podria acollir el seu darrer partit de Segona Divisió B abans que el Badalona torni a la que ha de ser casa provisional fins que el seu nou estadi s'acabi de construir. El feu de la carretera de Pomar s'ha convertir en poc menys que un fortí per als escapulats: l'Olot va caure als penals a la Copa Catalunya, l'Ilicitano i el Sant Andreu hi van perdre per la mínima (1-0) en partit de Lliga i el Villarreal B no va ser capaç de marcar en els 31 minuts de joc abans que la pluja fes suspendre el partit. Fa dues setmanes, els de Manolo González sumaven el tercer triomf a casa a costa de l'Atlètic (3-2). Dos gols encaixats en gairebé 400 minuts de joc a casa il·lustren el sorprenent inici d'una plantilla que, juntament amb la de l'Hospi, és la que més canvis presenta de tot el grup. Fins a 17 fitxatges han fet els escapulats en un any on el pressupost s'ha reduït de la mateixa manera que la il·lusió s'ha anat multiplicant. Abraham és el factor/jugador desequilibrant però la força del grup i el coneixement dels seus límits la que articula el brillant inici de temporada dels badalonins, cinquens amb 14 punts... i amb el partit del Villarreal B pendent de finalitzar. A més, l'equip va recuperant efectius i les baixes de Joan Grasa (llarga durada) i Fran Bea són els únics contratemps per un Badalona que continua buscant un davanter per suplir la baixa de Grasa.

Si els escapulats cimenten la seva fortalesa en el treball defensiu, en l'ordre i en la gestió del tempo dels partits més enllà del domini rival, els partits del Mestalla solen ser un xic diferents. Serà interessant de veure qui aconsegueix imposar el seu estil aquest diumenge a Pomar, sobretot després que el filial valencianista s'alliberés amb l'exagerat 4-1 que va aconseguir divendres passat a costa de l'Hospi. Els de Curro Torres tornaven a guanyar cinc jornades després i demostraven la pólvora que tenen a dalt. És cert que gairebé tot els va anar de cara (la lesió de Sito va ser l'única notícia negativa per als che), però les sensacions de la línia defensiva no van ser precisament positives: gairebé totes les jugades d'atac que va generar l'Hospi van acabar en rematades més o menys perilloses i només el desencert dels davanters riberencs (o l'encert del porter Jaume) van impedir que el marcador fos radicalment diferent al 4-1 final. Amb tot, els tres punts permeten el Mestalla fugir de la zona de descens i visitar el Badalona sense tantes urgències. Sense urgències i sense Robert Ibáñez, que tornarà a la dinàmica del Primer Equip després de ser un dels destacats en el darrer partit.

CF BADALONA - VALÈNCIA MESTALLA
Jornada 9 - Diumenge, 19 d'octubre - 16:00 hores
Camp Municipal de Pomar - Badalona
Àrbitre: Rubén Jiménez González (las Palmas).

S'enfronten el cinquè classificat, un Badalona que suma 14 punts i té un partit pendent, i el València Mestalla 13è classificat i primer dels set equips que tenen 8 punts després de 8 jornades / El Badalona és, juntament amb el Lleida Esportiu, l'únic equip que compta per victòries els partits jugats com a local / El Mestalla no guanya a domicili des del 18 de maig (2-3 a Algesires); en Lliga, no ho fa des del 22 de desembre (1-2 a Sant Andreu) / El Mestalla ha deixat la seva porteria a zero en dos dels vuit partits jugats mentre que el Badalona només ha encaixat gol en 3 dels 7 partits (i pico) que ha jugat / Si la cosa va de gols, Àlex López és el màxim golejador de tots dos equips amb 3 gols; Manu Balda i Raúl Torres (Badalona) en porten dos / El Badalona va derrotar el filial la passada temporada després de quatre partits sense fer-ho: sis precedents i dos victòries escapulades per tres de valencianistes. Darrer precedent: 2-1 (2013-2014; Puigdollers, Cárdenas / Chumbi).

Dissabte, 17:30 | Huracán-Espanyol B
Dos precedents històrics i dues victòries d'Huracán . Darrer precedent: 1-0 (2013-14, Javi Navarro) / Després de dues victòries consecutives els valencians poden superar un Espanyol B que ha sumat un punt dels últims 6 possibles / El segon equip més golejador a domicili (Espanyol B, 6 gols) visita l'equip local més golejat (Huracán, 6 gols) / L'Huracán ha rebut 15 filials com a local des de la seva fundació; només un, el Mallorca B, ha estat capaç de guanyar (1-2, 2011-12).

Diumenge, 12:00 | Atlètic-Hércules
Tres precedents (dos a Segona als anys 50) i cap victòria de l'Hércules. Darrer precedent: 1-1 (1989-90, Capó / Trobiani) / Cara a car dos equips que van caure eliminats a la primera ronda de la Copa del Rei i que, per tant, podrien disputar la Copa RFEF si no hi renuncien / Segon partit com a local de l'Atlètic, que encara no ha guanyat ni marcat a Son Malferit (en canvi, és l'equip més golejador a domicili) / L'Hércules enllaça set jornades sense perdre, lluny encara de la ratxa d'11 partits el curs 2012-2013 a la Lliga Adelante / Fa sis mesos que els balearicos no guanyen a casa (13 d'abril, 2-0 vs Espanyol B).

Diumenge, 12:00 | Ilicitano-Reus Deportiu
Únic precedent: 3-0 (2013-14, Sergio León, Anaba i Migue) / L'Ilicitano va jugar dimecres el partit de tornada de la final de la Copa RFEF davant el Castellón, marcador de 4-2 que no li va permetre capgirar el 3-1 de l'anada jugada a Castalia / Com cada quinze dies, a prova el rècord d'imbatibilitat dels franjaverda com a locals: no hi perden des del 19 de gener de 2013 / El Reus Deportiu va creixent poc a poc però vol tornar a guanyar a domicili: 1 victòria en quatre desplaçaments.

Diumenge, 12:00 | Sant Andreu-Lleida Esportiu
Dos precedents històrics i dues victòries quadribarrades. Darrer precedent: 3-1 (2013-14, Ander Vitoria -2-, Matas / Mario Fuentes) / Tots dos van jugar dimecres amb la mateixa (mala) sort: els quadribarrats van perdre la semifinal de la fase autonòmica (1-0 al Prat) i el Lleida Esportiu va perdre a Alcoi (1-0) i va caure eliminat de la Copa del Rei / Després de dues victòries consecutives el Sant Andreu rep el líder amb l'opció de quedar-s'hi a un sol punt si torna a guanyar al Narcís Sala (7 punts de 12 possibles) / Des que van tornar al grup 3, els blaus han guanyat únicament 3 dels 11 partits que han disputat sobre gespa artificial: el darrer, fa un mes a Torrent contra Huracán (0-2).

Diumenge, 12:00 | Villarreal B-Mallorca B
Únic precedent històric: 2-0 (2012-13, Salva Chamorro, Gerard Moreno) / Únic duel de filials de la jornada. Els groguets sumen 1 victòria (vs Espanyol B) i 1 derrota (vs Zaragoza B) i el Mallorca B tres victòries (vs Espanyol, Zaragoza i Mestalla / Els balears són el tercer equip més golejador del grup (12 gols marcats)... però el segon que més n'encaixa (14 en 8 partits) / Podria ser el darrer partit d'Olaizola a la banqueta -sí, ja vam dir-ho la setmana passada- si Karpin cau abans de jugar a Palamós contra el Llagostera.

Diumenge, 17:00 | Nàstic-Olot
El Nàstic només ha guanyat en una de les últimes quatre visites de l'Olot a Tarragona. Darrer precedent: 1-1 (2013-14, Marcos / Carlos) / Després de la derrota a Lleida el Nàstic no pot tornar a ensopegar en Nou Estadi o només hi ha guanyat un partit... i al descompte, gràcies a Rocha (qui si no) / Més tranquil viatja l'Olot després del seu primer triomf a casa davant l'Ilicitano (1-0). Els garrotxins necessiten millorar la seva efectivitat de cara a porteria per minimitzar les mancances defensives que generen desconnexions com les que van viure a Alzira o Saragossa amb remuntades rivals en ben pocs minuts / La victòria a Paterna l'any passat (0-3) és l'única de l'Olot sobre gespa natural... en gairebé 4 anys.

Diumenge, 17:00 | Olímpic-Cornellà
Primer enfrontament històric entre tots dos equips / Veurem com gestiona el Cornellà l'eufòria postcopera després de la remuntada contra el Leioa (2-1) i el passi a 1/16 de final / L'Olímpic buscarà el seu segon triomf com a local... però el primer a Camp Murta (el darrer triomf va ser a Alzira i contra l'Olot) / Els verds van veure trencada la seva ratxa de tres victòries seguides dissabte contra Huracán... però a Xàtiva hi cercaran el tercer triomf seguit a domicili (en porten dos a Saragossa i Elda).

Diumenge, 18:00 | Eldense-Zaragoza B
Una victòria per a cada equip en dos precedents. Darrer enfrontament: 0-1 (1982-83, eliminatòria d'ascens a Tercera) / Cinc jornades acumulen els de Rubén Albés sense conèixer la victòria. Els alacantins han perdut els últims dos partits a casa pel mateix marcador: 0-1 davant l'Olot i el Cornellà. Amb tot, l'empat in extremis a Sant Adrià els dóna força per un partit vital davant un rival directe / El Zaragoza B ha rebut 19 gols en 8 partits i és, de llarg, el conjunt més golejat del grup... però també el segon més golejador (n'ha marcat 13).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada