FITXA TÈCNICA

RCD ESPANYOL B: Koke, Rober, Raíllo, Rubén Duarte, Ángel, Joan Jordán, Pol, Julián Luque, Marc Fernández (Jairo, 64'), Pirulo (Iván Sales, 75') i Mamadou (Traoré, 83').

CD OLÍMPIC: Jacobo, Mario, Kike Alcázar, Belda, Pepín, Valiente, Vaquero, Diego Jiménez (Borja, 81'), Acosta (Dani Gómez, 70'), Marenyà (Pifarré, 62') i Cortell.

Gol: 1-0 Raíllo (19').

Àrbitre: Raúl Martín González Francés (las Palmas). Ha amonestat el local Marc Fernández (24') i els visitants Kike Alcázar (17') i Pepín (56').

Incidències: partit corresponent a la 10a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant d'uns 500 espectadors. Tarda agradable a Sant Adrià de Besòs. A l'Espanyol B, Néstor i Héctor, han completat la convocatòria; a l'Olímpic ho han fet Rangel i Toni Vela.

Mentre milions de persones al món clavaven la seva mirada al Paseo de la Castellana, mig miler d'espectadors s'empassaven un partit de Segona Divisió més aviat poc lluït però que ha servit perquè l'Espanyol B tornés a retrobar-se amb la victòria tres jornades després. Els de Lluís Planagumà han derrotat l'Olímpic per la mínima, per 1-0, gràcies a una rematada de cap de Toni Raíllo poc després de passar el quart d'hora de partit. Com bé deia el tècnic blanc-i-blau en roda de premsa, allò curiós del futbol és que, en ocasions, els resultats i les sensacions no van lligades. L'Espanyol B havia opositat per sumar més punts les últimes setmanes però avui, lluny de fer un partit brillant, el filial ha tirat d'efectivitat per batre un Olímpic lluitador però limitat, que continua generant dubtes com ha reconegut un Sandroni esperançat de tirar la situació endavant amb el partit contra el Zaragoza B a l'horitzó.

I és que els de la Costera, que perdien Mendoza a darrera hora per la seva paternitat, no li han perdut la cara al partit. En 10 minuts, dues bones opcions dels homes de Sandroni, primer amb un xut de Diego Jiménez que ha marxat a la dreta del porter espanyolista Koke (6') i, poc després, en una acció en què Álex Cortell li ha guanyat l'esquena a Ángel, s'ha plantat sol davant Koke però ha creuat en excés el seu xut (10'). Quan les coses van mal dades, però, el destí condueix a situacions com la que viurien els valencians al minut 18: xut de falta de Joan Jordán que pica el pal dret de la porteria visitant abans de marxar a córner. Del servei de cantonada arribaria el primer i únic gol del partit: execució de l'exriberenc Pirulo i rematada al cor de l'àrea de Raíllo per batre Jacobo, tot i que el porter visitant aconseguia tocar la pilota amb els dits (19'). Aquí es va acabar la producció ofensiva d'un Espanyol B imprecís. Per la seva banda, l'Olímpic va recórrer a la pilota aturada per dur perill amb una rematada fluixa de Pepín que blocava Koke (29'). Amb el partit mancat de ritme, només un xut des de la frontal de Valiente (37') animaria puntualment una primera meitat per oblidar.

Potser el premi era massa, per al filial, però la realitat marcava que l'Olímpic havia de reaccionar. I ho va fer, almenys quant a intenció: només havien passat dos minuts de la represa quan Koke havia de fer una gran estirada per solucionar una bona acció individual i xut posterior de l'alcoià Diego Jiménez (47'). Seria, però, un oasi dins la monotonia d'un partit que només trencaria algun detall de qualitat de Joan Jordán. Tan sols el darrer quart d'hora i la necessitat de l'Olímpic va provocar que amb més espais, el partit s'acabés de trencar; això, i l'entrada d'un Iván Sales que hauria pogut sentenciar el partit en una contra on la intervenció de Mario evitava el segon de l'Espanyol B (77'). La sentència semblava més a prop que l'empat, però un altre cop Sales i també Julián Luque perdonarien la tranquil·litat. I al final, és clar, tocaria patir en una falta perillosíssima a la frontal de l'àrea que l'olímpic Álex Vaquero picaria directament fora (91').