Etiquetes

18/10/14

De la Copa a la realitat | CE l'Hospitalet - CD Alcoyano (diumenge, 12:00)

Com fa tres anys, toca tenir els peus a terra i pensar el més mínim en la Copa del Rei. Que sí, que és una competició llaminera, que enfrontar-se a tot un Primera Divisió és un aparador fantàstic per a jugadors i entitat, per cridar aquell aficionat oportunista que no anirà a veure l'equip de la seva ciutat sinó a les estrelles de torn. Però no podem perdre el món de vista: el que ens dóna la vida és la Lliga, el Campionat del grup 3 de Segona Divisió B. Toca tornar a la realitat, a una història que ens explica que el duel de demà contra l'Alcoyano és més important del que pugui semblar. Coses de l'atzar, l'Hospi i l'Alcoyano arriben a la cita de demà (12:00 hores, Estadi) en situació pastada: sumen dues derrotes seguides a la Lliga, van guanyar dimecres la seva eliminatòria de Copa del Rei i, a la Lliga, comparteixen puntuació (8 punts de 24 possibles), gols marcats (7 en 8 partits) i gols encaixats (en van 10 en 8 jornades). El grau d'urgència és, potser, més evident en un Alcoyano que no es planteja tornar a quedar fora del playoff d'ascens en un tercer intent per retornar al futbol professional. Amb la Copa a l'horitzó, riberencs i alcoians tenen 90 minuts per mirar de no complicar-se la vida abans d'hora.

La Lliga no ha començat a Alcoi com tots haurien volgut, com tots esperaven. En llocs de descens, molts avisaven de la deriva que havien agafat els alcoians ja en període pretemporada, quan l'equip que aquest curs dirigeix Óscar Cano només va ser capaç de guanyar un dels sis partits que va disputar (0-2 a Cocentaina, concretament). Les males sensacions es confirmaven en el debut a la Lliga a Saragossa: l'equip va passar del 0-1 a tocar del descans al 2-1 definitiu poc després de la represa. Novament reflotava una de les assignatures pendents de l'Alcoyano: el rendiment a domicili; lluny del Collao l'equip només ha guanyat un dels 14 partits oficials que ha disputat en aquest 2014 (va ser al Prat, el passat mes de maig, per 0-1). 1 punt de 12 aquesta temporada forcen als de Cano a anar al màxim a casa i quan l'equip falla al Collao, com ara dissabte passat com el Sant Andreu (1-2) la cosa es complica a la classificació. Són només sis punts de distància respecte la zona noble, però a Alcoi saben que no poden deixar escapar més punts.

Imatge: Diario Información
L'empresa a l'Hospitalet no serà fàcil: horari de matí i gespa artificial són ingredients que no agraden als alcoians, que en paraules d'Óscar Cano poden veure algun canvi respecte a l'onze inicial que va formar dimecres a la Copa davant el Lleida Esportiu. Amb tot, són quatre els homes amb els quals no podrà comptar el tècnic andalús de l'Alcoyano: el porter Zabal, els defenses Víctor Mongil i Óscar López i el davanter hispanoivorià Allan Khochman són baixa per lesió en un equip que viatjarà aquest dissabte i farà nit a terres catalanes per enfrontar-se demà amb l'Hospi. Serà el dia que Francis Ferrón, qui va forçar amb el seu teatre l'expulsió de Moyano a Llorca la temporada passada al playoff, es retrobi amb l'equip que el va privar del somni de l'ascens amb La Hoya Lorca. El més normal és que el davanter andalús ocupi demà la llança d'atac dels alcoians, mentre que Jesús Alfaro podria ser una de les novetats a l'onze si Cano opta per repartir minuts.

Per la seva banda l'Hospi ha completat aquest dissabte una setmana d'entrenaments diferent amb el partit de Copa contra l'Izarra com a gran culpable. Fa tot just uns minuts l'equip ha completat la darrera sessió, prèvia al duel contra l'Alcoyano encara amb els ecos de l'emparellament a la Copa del Rei davant l'Atlético de Madrid. Tot i la tirada mediàtica del moment, a l'Hospi són ben conscients que ara només té sentit pensar en l'Alcoyano i en com començar a fugir de la zona baixa. Kiko Ramírez, tècnic riberenc, ja ha manifestat que la seva màxima preocupació és gestionar aquesta situació i evitar que l'equip pensi en el que no ha de pensar ja que el partit de demà és molt més important del que pugui semblar a priori. De cara a aquest partit, Ramírez tornarà a convocar a tots els jugadors disponible i descartarà els necessaris per reduir la llista a setze homes. Com des de fa setmanes, José Rodríguez i Lucas del Campo són baixa. El partit de dimecres contra l'Izarra provocarà, amb tota seguretat, que Ramírez introdueixi algun canvi a l'onze inicial amb la intenció de gestionar correctament els esforços.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CD ALCOYANO
Diumenge, 19 d'octubre - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 9 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Luque, Canario, David Haro, Rubén Carreras i Nano.

Possible onze de l'Alcoyano: Jero, Joan Vich, Navarro, Juanmi Perona, Mario Fuentes, Carles Salvador, César Remón, Alfaro, Israel Jerez, Javi Rubio i Francis Ferrón.

Àrbitre: Carlos Álvarez Fernández (la Rioja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada