Etiquetes

15/10/14

L'Hospi i l'èpica | CE l'Hospitalet 3-2 CD Izarra

- L'Hospi s'agafa un cop més a l'èpica i capgira el partit contra l'Izarra per passar a setzens (3-2).
- Nano, Alcaraz i Agus donen el passi en 45 minuts màgics després d'una primera part dolenta.
- Divendres (10:30 hores) l'Hospi coneixerà el seu rival als 1/16 de Copa. Espera un Primera "europeu".
 - SALA MULTIMÈDIA: galeria de fotos, rodes de premsa, celebració sobre la gespa, videoresum del partit.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Oliver, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Canario (Èric Via, 81'), Álex (Luque, 46'), David Haro, Morgado (Rubén Carreras, 75') i Nano.

CD IZARRA: Contreras, Paris, Izco, Ciganda, Cabrera, Almagro, Bruno (Briñol, 83'), Palacios, Pito, Seguro (Baquedano, 66') i Galán (Álex Chico, 62').

Gols: 0-1 Pito (12'); 0-2 Pito (21'); 1-2 Nano (50'); 2-2 Alcaraz (61'); 3-2 Agus (78').

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón (Illes Balears). Ha amonestat els locals Luque (63'), Alcaraz (68'), Valentín (84') i Aleix (94') i els visitants Seguro (15'), Galán (25'), Ciganda (59'), Baquedano (91') i Briñol (93').

Incidències: partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 1.000 espectadors. Nit agradable, sense pluja. A l'Hospi, Craviotto i Hammouch han completat la llista; a l'Izarra ho han fet Vicente i Prendes.

Què podem dir? Hi estem tan acostumats però és tan bonic, això de l'èpica! L'Hospi s'ha tornat a agafar al seu recurs futbolístic preferit per resoldre d'una eliminatòria que ha resultat molt més complicada dels que molts pensaven. O pensàvem. En el dia del primer aniversari de Kiko Ramírez com a tècnic de l'Hospi, l'Hospi ha renascut de les cendres que el 0-2 del descans deixava en l'ambient de l'Estadi. Un Izarra pràctic i efectiu i un Hospi absolutament desnortat protagonitzaven uns primers 45 minuts en què el millor de tot, en clau riberenca, era marxar perdent per només dos gols de diferència. Calia redreçar el rumb a la segona meitat i l'Hospi no ha decebut a l'hora d'escriure una altra nit màgica (i ja en van un grapat) a l'Estadi. La Copa ens posa, la Copa ens agrada i per quarta vegada a la història l'Hospi trepitjarà els 1/16 de final de l'anomenada competició del KO. Ho farà gràcies als gols de Nano, Alcaraz i Agus a la segona meitat, ho farà gràcies al pal que escopia el xut de Pito però, sobretot, ho farà gràcies a la creença en les possibilitats d'un equip que ha demostrat potencial, capacitat i amor propi. Orgull per treure endavant un panorama que, només 45 minuts, pintava negríssim. L'Hospi en la seva essència, un Hospi novament èpic.

Només dos canvis a l'onze inicial respecte del que va saltar divendres a Paterna. Sota pals, Oliver era titular en detriment de Craviotto i a la zona creativa era Canario qui partia a l'onze inicial en lloc de Rubén Carreras, un moviment que desplaçava Pablo Morgado a l'extrem dret. El partit ha començat amb domini riberenc per bé que la primera opció del partit ha estat per als estellesos amb un xut de falta Seguro que marxava fora (6'). La resposta de l'Hospi ha estat contundent amb un xut creuat de Nano que ha picat el pal esquerre de Contreras (8'). Novament l'Hospi topava amb la fusta, minuts abans que el primer pal arribés en forma de gol contrari fruit d'un primer desajustament defensiu que aprofitava Pito, màxim golejador navarrès, per establir el 0-1 a l'electrònic (12'). El gol navarrès obriria un període d'absolut descontrol riberenc en què l'Izarra hauria pogut fer sang i sentenciar un partit que, per fortuna, no va arribar mort al descans, per exemple perquè Oliver treia un xut de Pito després d'una gran acció individual (20').

A la següent, no perdonaria Pito després que l'Hospi defensés de forma pèssima un servei de cantonada: al segon pal esperava el golejador de l'Izarra per fer pujar un 0-2 al marcador que deixava tothom perplex (21'). Agus gaudiria d'una rematada de cap a la sortida d'un córner però aquesta marxaria alta (24'). Un oasi dins la sensació de bany dels visitants, que al minut 27 acariciarien el 0-3 amb un xut de falta enverinat de Seguro que Oliver enviava a córner amb els dits de la seva mà dreta Moments delicats al camp, amb constants imprecisions al darrere i al davant i nervis a la graderia que s'acabarien traslladant a l'equip. Nano encara tindria a les seves botes algun xut per fer poc menys que pessigolles a Contreras (33') mentre l'Izarra desaprofitava contres clares com la que tindria Pito; per sort, la defensa riberenca estaria atenta per tallar el perill abans d'hora.

Calia canviar el panorama i la primera decisió que prendria Kiko Ramírez seria donar aires ofensius a l'equip amb l'entrada de Luque per Álex Barrera. Igual que fa 10 dies contra l'Hércules, l'Hospi tornaria a posar-se ben d'hora dins el partit gràcies a Nano: el canari veia com Contreras treia la seva primera rematada però n'aprofitava el rebuig per marcar l'1-2 momentani amb 40 minuts més descompte per davant (50'). El gol començaria a deixar tocat un Izarra que dos minuts després veia Contreras aturar una bona rematada de cap d'Agus (52'). La resposta correria a càrrec de l'omnipresent Pito, que en una nova acció d'estratègia (drama defensiu a l'Hospi)  enviava la pilota fora (55'). Perdonava l'Izarra (novament) i no ho faria un Hospi que aprofitaria el dolç moment del seu canoner particular per igualar forces i gols al marcador. Falta a la mitja lluna de l'àrea que colpeja Rubén Alcaraz amb cama dreta i a mitja alçada, ajustadeta al pal i lluny de l'abast de Contreras estableix el 2-2 i deixa els navarresos estabornits (61').

Amb mitja hora per davant hi havia molt a escriure i l'Hospi sabia que no podia deixar escapar un tren que, tot cal dir-ho, perillaria sis minuts després amb la rematada de (evidentment) Pito al pal de la porteria riberenca (67'). Mentre Miguel González buscava aturar la sagnia defensiva de l'Izarra, Ramírez feia entrar Rubén Carreras en el lloc de Morgado (75'). Seria a la recta final del partit, en una acció un pèl confusa que Agustín Fernández, sol davant Contreras i després d'un servei de falta aprofitaria per afusellar amb l'ànima, per apropar la seva Extremadura natal a l'Hospitalet i deixar a tocar el passi a setzens amb un gran gol. Amb el 3-2. Amb el de la remuntada (81'). L'Estadi vibrava com mai s'hagués esperat tres quarts d'hora abans. L'entrada d'Èric Via per Canario va aportar refresc a un Hospi que més enllà d'un parell de centrades i córners no va patir perill clar per part d'un Izarra que va acusar la despesa física del primer temps i que, tot i els sis minuts d'afegit, ja no va poder esguerrar la festa al Centre d'Esports l'Hospitalet.