Etiquetes

13/12/14

A la recerca de la tranquil·litat | CE l'Hospitalet - CD Eldense (diumenge, 12:00)

La victòria de diumenge passat a Palma va ser important (molt important, de fet), però ni de bon tros decisiva. La Lliga al grup 3 de Segona B és llarga, molt llarga, i la classificació està tan apretada que no guanyar dos partits seguits no soluciona res. L'Hospi va fer a Mallorca la primera passa per esvair els fantasmes de la zona de protagonistes negatius amb el primer triomf a domicili del curs; va ser una victòria treballada, patida, amb un punt fins i tot d'agonia però terriblement merescuda per l'esforç que havien fet els riberencs al llarg de vuit desplaçaments. Amb 20 punts (dos més que a aquestes alçades del curs passat) i en onzena posició, el panorama es veu amb molta més tranquil·litat que fa tot just set dies, però no val a badar. Demà, els de Kiko Ramírez rebran un Eldense necessitat, ancorat a la part baixa de la Lliga amb 16 punts. Els alacantins podrien quedar a set punts de l'Hospi si tornen cap al Vinalopó Mitjà sense punts a l'equipatge, a banda de marxar tocats i, fins i tot, mig enfonsats. Partit de sis punts, que resava el tòpic: arribar a mitja permanència, passar a la primera part de la classificació si el Villarreal B punxa contra l'Ilicitano i distanciar la zona baixa.

Per tot això, la confiança no tindrà cabuda davant del tècnic del grup que més partits ha dirigit a Segona B. Toni Aparicio encara no ha trobat la tecla per reflotar el Primer Equip d'un club extremadament complicat com és l'Eldense, però si a la llarga el futur dels blaugrana planteja dubtes, a un partit l'entrenador d'Énguera sap com fer mal. Gairebé 400 partits a la categoria de bronze són motiu suficient com per témer el plantejament d'un Eldense que buscarà fer-se fort al darrere i buscar les seves opcions al contracop, de manera que l'Hospi haurà de mantenir el bon to defensiu que ja va mostrar contra l'Atlético a la Copa (tot i acabar encaixant tres gols) i, especialment, al camp del Mallorca B. Això sí: des de l'arribada d'Aparicio la capacitat ofensiva dels eldencs ha disminuït quant a la quantitat de gols, amb tres gols marcats en cinc partits (això sí, tots tres a domicili) i reduïnt el promig de la temporada a un gol per partit.

Imatge: Ana Serrano / Fútbol Balear
Però com dèiem, Aparicio sap (com ho sabia Kiko Ramírez quan va arribar a l'Hospitalet), que qualsevol reconstrucció emocional i futbolística passa per la solidesa defensiva. En aquest aspecte, els alacantins només han rebut cinc gols en els últims cinc partits, quan n'havien encaixat 18 en els primers 11 encontres (més 1,5 per matx). I això que Aparicio perdia fa dues setmanes un home que s'havia convertit en imprescindible com és el castellonenc Pepe Mora, lesionat fins el 2015. Diumenge contra el Sant Andreu va debutar a la Lliga un altre il·lustre com l'exHospi Toni Soldevilla, que tot i jugar els 90 minuts va evidenciar que està encara lluny d'un estat de forma òptim. En favor de l'Eldense, les baixes que arrossega l'Hospi a la parcel·la ofensiva, factor que suposarà un parell d'amenaces menys per un equip que basarà en el seu treball ofensiu el seu possible èxit demà a l'Estadi.

I per on passa l'èxit de l'Hospi? Doncs per saber-se adaptar les circumstàncies, a les dues importants baixes a la zona d'atac. A Mallorca, Carril va suplir la baixa d'un Nano que encara arrossega problemes físics i que tampoc estarà llest per rebre l'Eldense. Però a més, Kiko Ramírez perd també David Haro fins l'any 2015, de manera que el tècnic tarragoní haurà de fer canvis (Rubén Carreras i Èric Via tenen tots els números) per recomposar un onze inicial que no hauria de patir grans canvis al darrere. Hammouch, també lesionat, és l'altre jugador que no entrarà en una convocatòria de 19 homes i que quedarà reduïda a 16 just abans del partit. A més, Iván Carril arrossega molèsties i el seu concurs pel partit de demà és dubtós.. La gran novetat podria ser Pablo Morgado, lesionat contra l'Atlético, baixa a Mallorca i recuperat per rebre els eldencs. I en clau de futur, atenció als jugadors apercebuts: Peque, Alcaraz, Carril i Canario tenen 4 targetes i es perdrien el partit de diumenge vinent a Torrent si demà Herrero Arenas els mostrés una groga.
CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CD ELDENSE
Diumenge, 14 de desembre - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 17 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi, Luque, Rubén Carreras, Èric Via i Joel.

Possible onze de l'Eldense: Alberto, Pagán, Juanjo, Aridane, Bardanca, José Sánchez, George, Cañadas, Sergi Guardiola, Luís Doménech i Jefté.

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas (Aragó).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada