Etiquetes

3/3/15

#2bg3 | Xifres i lletres, 27a jornada

12 partits acumula ja l'Espanyol B sense guanyar lluny de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. En un 2015 més que discret, el filial dirigit per Lluís Planagumà no s'imposa en cap partit a domicili des del passat mes de setembre, quan va derrotar l'Olot (0-1) i el Cornellà (1-3) en els seus dos primers desplaçaments. Des d'aleshores, els blanc-i-blaus han disputat 12 partits fora de casa amb un balanç de quatre empats i vuit derrotes i només cinc gols a favor. Quatre derrotes consecutives i tres sortides seguides sense marcar, però, no converteixen els periquitos, ni de bon tros, en el pitjor visitant del grup. Fins a cinc equips (Cornellà, Mestalla, Eldense, Zaragoza B i Ilicitano) tenen pitjors números que un Espanyol B que és ara mateix desè, la pitjor classificació des que va començar la temporada 2014-2015.

6 equips s'han mostrat incapaços d'arribar a les 10 jornades seguides sense perdre. Bé, de fet han estat tots 20 però en aquest cas són 6 els conjunts de #2bg3 que no han pogut anar més enllà de les 9 jornades invicte. El darrer, tal com repassàvem ahir, un Lleida Esportiu que diumenge a Tarragona perdia el seu primer partit de 2015 per culpa d'un gol de Pablo Marí. El Nàstic, curiosament, també havia estat víctima de "la maledicció del 9" tot just set dies abans quan va perdre per la mínima a Alcoi. Els 9 partits sense perdre són la ratxa més àmplia d'aquest curs; a banda del Lleida Esportiu i el Nàstic, abans hi havien arribat l'Hércules, el Mallorca B, l'Hospitalet i l'Huracán.

9 vermelles han vist aquesta temporada el Sant Andreu i l'Olot. Diumenge, nou capítol per a tots dos equips amb especial gravetat per als quadribarrats, que van rebre dues expulsions per segon partit consecutiu: si a Paterna els expulsats van ser Rubén Martínez i Llamas, diumenge contra l'Alcoyano els afectats van ser Alberto Carroza i Xavi Puerto. A més, la lesió de Lucas Viale va provocar que el Sant Andreu acabés el partit amb 8 homes, fet que va facilitar la victòria alcoiana per 2-3. Per la seva banda, l'Olot acabava amb 10 homes a Elx per l'expulsió d'Héctor Simón. Casualment, l'Olot és l'equip amb més expulsions del curs però des de l'arribada de Rodri a la banqueta en fins a quatre partits no ha vist cap targeta groga.

0 futbolistes del top10 de golejadors al grup 3 de Segona Divisió B van marcar en la darrera jornada. Jairo continua al primer lloc amb els seus 13 gols (4 des del punt de penal) tot i no marcar a Elda, on va jugar poc més d'una hora abans de ser substituït per Mamadou (8è màxim golejador a #2bg3). De fet, el jugador amb més dianes que va sucar diumenge va ser Abraham Noé (Badalona), que amb el seu golàs contra l'Hércules va arribar als 7 gols aquest curs. També Tariq (Huracán) arriba als 6 gols després d'obrir la llauna dissabte contra el Cornellà. Una altra curiositat de la part alta de la taula de golejadors és que hi ha tants jugadors d'equips en playoff d'ascens (Salva Chamorro del Lleida Esportiu i Rayco del Nàstic) com d'equips en zona de descens (Diego Suárez del Zaragoza B i Óscar Muñoz del Cornellà).

42 punts té el quart classificat, un Reus Deportiu que no trepitjava la zona de playoff d'ascens des de la jornada 16. És la puntuació més baixa d'un quart classificat a aquestes alçades de temporada des del curs 2011-2012, quan l'Hospi de Jordi Vinyals tancava la jornada 27 també amb 42 punts. La mateixa xifra assolia el curs 2008-2009 el Sabadell de Ramon Moya, que a diferència dels riberencs sí van disputar el playoff d'ascens a Segona Divisió. La temporada anterior, però, la marca del quart a la jornada 27 encara era més pobra: l'Orihuela ocupava plaça de playoff amb 40 punts i després d'haver guanyat, únicament, 9 partits de 27 possibles; aquella temporada jugar la fase d'ascens va ser tremendament barat: 59 punts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada