Etiquetes

17/4/15

Camp per lluir | Real Zaragoza B - CE l'Hospitalet (dissabte, 16:30)

REAL ZARAGOZA B - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dissabte, 18 d'abril - 16:30 hores | La Romareda
Jornada 34 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Zaragoza B: Víctor Ibáñez, Meseguer, Lasure, Marc Vales, Goni, Tarsi, Carlos Javier, Nacho Lafita, Pombo, Diego Suárez i Kilian.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Luque, Bueno, David Haro, Morgado i Joel.

Àrbitre: José Caucelo Sace (Galícia).

L'Hospi afronta demà a Saragossa el 34è partit de Lliga de la temporada. Amb 47 punts al sarró la permanència ja és (gairebé) un fet -només cal que les matemàtiques dictin sentència- i queden per davant 5 partits, 450 minuts, per fer feina i quedar el més amunt possible. Amb els peus a terra. I tot començar per fer una actuació demà en un escenari imponent com és el Municipal de la Romareda, a Saragossa. Allà, l'Hospi tindrà una nova ocasió per trencar aquesta miniratxa de dues derrotes consecutives però, sobretot, de netejar la seva imatge després de dos partits fluixets, en què un gol passada la mitja hora de partit s'acabava convertint en una llosa massa pesada per als riberencs. Forts a l'hora de defensar un gol a favor però tendres a l'hora de capgirar un marcador advers: aquest és el Centre d'Esports l'Hospitalet. El partit de demà, però, té un factor en contra que el converteix en tremendament perillós: sobre el paper, el Zaragoza B s'hi juga molt més que no pas l'Hospi i aquesta tensió competitiva serveix d'avís: no val a badar.

Quatre sessions d'entrenament haurien d'haver estat necessàries per posar a punt un equip marcat pels altibaixos al llarg de tot el curs. Estiu difícil, conjunció complicada, bona reacció coincidint amb els 1/16 de Copa... Però en general, poc reconeixement al treball d'un equip jove, tendre, que ha complert amb el primer i gran objectiu de la temporada amb solvència. Lluny d'això, la desconfiança i la crítica constant no han ajudat a crear un ambient de positivisme, de conjunció entre els diferents estaments del Centre d'Esports l'Hospitalet. Alguns per desconeixement i d'altres per motivacions i interessos personals que anirem descobrint al llarg de les properes setmanes i, especialment, un cop l'equip jugui el darrer partit del curs a Xàtiva. Amb tot, tècnics i jugadors són els primers interessats a posar-se en valor i res millor que guanyar a Saragossa per fer un cop sobre la taula. Kiko Ramírez recupera el bescanoní Vivi, baixa per lesió contra l'Espanyol B però perd Nano, que amb prou feines ha tingut opcions (que evidentment, cal guanyar-se-les) en aquesta segona volta. Llista de 16 amb Nano fora per motius físics i Álex Barrera, Èric Via, José Rodríguez, Boris i Canario descartats per decisió tècnica. Així les coses, no es preveuen massa canvis en l'onze, seguint amb filosofia de Kiko Ramírez de donar l'oportunitat a qui s'ho ha treballat durant la setmana.

Que la situació de l'Hospi podria ser millor és evident, però hi ha 12 equips que ja la voldrien per a ells. Un d'aquests dotze conjunts és el filial del Real Zaragoza, que s'ha complicat la vida de manera bàrbara després de tres derrotes consecutives que l'han acabat d'enfonsar en la penúltima posició. I encara rai que l'Ilicitano perdia diumenge passat a casa contra l'Eldense. Els de Láinez van caure a la 18a posició en la 9a jornada després de perdre per 3-0 a Elda i des d'aleshores han passat la temporada en zona vermella. Els aragonesos no han acabat de trobar la regularitat en un any complicat, després de recuperar la categoria perduda i amb un relleu a la banqueta que, potser, va resultar massa precipitat (Emilio Larraz era acomiadat després de perdre per 5-0 contra l'Espanyol a la 6a jornada). Més enllà d'una planificació millorable i de qüestions tècniques, les lesions de llarga durada de Tarsi a la primera volta i de Jorge Ortí en aquesta segona no han ajudat a un equip que també ha perdut peces importants com ara Gabarre o Rami al mercat d'hivern (van marxar a Alcoi i a Lleida).

Tot i els entrebancs, també és just reconèixer que el Zaragoza B ha trobat la tecla en els partits com a local. En aquest 2015 els aragonesos han sumat 13 de 21 punts possibles a casa, bé sigui a la Ciudad Deportiva o a la Romareda, on han disputat els seus tres darrers partits a casa. Dues victòries contra Eldense i Olímpic van deixar els aragonesos a només dos punts de la setzena plaça i amb esperances intactes d'assolir la permanència. El 0 de 9 amb què arriba a la cita de demà, però, deixa els de Láinez sense marge d'error, obligats a sumar gairebé els 15 punts en joc per mantenir vives les opcions de salvació. Afortundament per al tècnic aragonès, el Primer Equip no ha convocat cap jugador del filial de manera que Jorge Ortí, lesionat de llarga durada i el català Dani Santigosa, amb un esquinç de turmell, són les dues baixes segures per a Láinez; per la seva banda, Sergio Gil és dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada