Etiquetes

28/4/15

I la Copa, què?

L'empat de diumenge contra el Mallorca B va reduir a la mínima expressió les ja de per sí poques opcions de l'Hospi per disputar la fase d'ascens a la Lliga Adelante per tercer curs consecutiu. Quan queden tres jornades pel final els riberencs ocupen la setena posició del grup 3 de Segona Divisió B amb 51 punts, a set del Lleida Esportiu (quart classificat) i a vuit de l'Hércules (tercer). Ras i curt: si els alacantins puntuen dissabte a Sant Adrià, una victòria del Reus contra l'Alcoyano o un triomf del Lleida Esportiu a Olot deixarien els riberencs sense opcions de ser entre els quatre primers. Així les coses, el segon objectiu per als de Kiko Ramírez és poder disputar la propera edició de la Copa del Rei, tot i que aquesta fita tampoc es presenta fàcil.

El reglament de la RFEF preveu que siguin un mínim de 22 equips de Segona Divisió B els que es classifiquin per a la Copa del Rei 2015-2016: els cinc primers classificats de cada grup (sempre excloent-ne els filials) i els dos equips restants amb millor puntuació d'entre tots els grups. A més, és probable que la llista de 22 equips s'ampliï en dos, tres o fins a quatre clubs més segons les necessitats de l'ens federatiu per tal d'organitzar les eliminatòries. I és a aquesta ampliació on, raonablement, l'Hospi s'hauria d'acollir. És a dir, a sumar el màxim de punts possible. A dia d'avui són set els equips que ja s'han classificat a Segona B per a l'edició 2015-2016 de la Copa del Rei: Oviedo, Murcia, Racing Ferrol, Huesca, Nàstic, Cádiz i UCAM. Queden, per tant, 15 places per adjudicar (dues al grup primer, tres al grup quart, quatre els grups segon i tercer i les dues per millor puntuació). Quant al grup 3, l'Huracán, el Nàstic, el Lleida Esportiu podrien confirmar la seva classificació la propera setmana sempre, sobretot si l'Alcoyano perd el seu partit a Reus. Això deixaria l'Hospi sense gairebé opcions d'accedir a la Copa del Rei mitjançant classificació directa i caldria recórrer a la puntuació.

Somozas i Compos, aspirants també a la Copa. Imatge: Atlantico.net
I tampoc en aquest capítol és que la cosa estigui precisament bé. El ritme de puntuació al grup 1 és força alt de manera que Compostela i la Cultural Leonesa, sisè i setè classificats respectivament, sumen 57 i 55 possibles. L'Hospi, amb 51, només podria arribar a sumar-ne 60 si derrota l'Eldense, l'Huracán i l'Olímpic, de manera que el gallecs només podrien sumar tres punts de nou i els lleonesos, cinc de nou. Amb tot, com dèiem abans és probable que el cupo d'equips es pugui veure a ampliar a 24-26 equips. En aquest moment l'Hospi és el cinquè equip amb millor puntuació fora dels cinc primers classificats de cada grup (Compostela, Cultural, Alcoyano i Socuéllamos superen els riberencs), però equips com el Badalona, el Somozas, el Tudelano i el Sestao River també són a prop dels riberencs. En aquest sentit, l'existència d'una plaça més o menys dependria del moviment entre equips filials entre la Lliga Adelante i la Segona B; és factible que el Barcelona B pugui descendir a #2bg3 mentre que el Bilbao Athletic i l'Almería B ocupen posició de playoff (amb el Castilla i el Granada B encara amb opcions).

A banda de les places de Segona Divisió B, cal recordar que els campions de Tercera Divisió també tenen accés a l'edició 2015-2015 de la Copa del Rei... sempre que no siguin filials (en aquest cas, seria el millor classificat no filial qui es classifiqués en cadascun dels grups). A la quarta categoria del futbol espanyol tenen assegurada la participació per al torneig del KO el Pontevedra, el Castellón, i el Linares Deportivo, mentre que el Laredo podria assegurar-la aquest dimecres i l'Algeciras, l'Ascó o el Mérida UD el proper cap de setmana. Així doncs, el camí de l'Hospi per classificar-se no sembla fàcil: els riberencs han disputat de forma consecutiva les últimes cinc edicions de la competició (rècord a la història del club).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada