Etiquetes

1/4/15

Rivalitat | UE Cornellà - CE l'Hospitalet (dijous, 20:30)

UE CORNELLÀ - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dijous, 2 d'abril - 20:30 hores | Nou Municipal de Cornellà
Jornada 32 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Cornellà: Toni Doblas, Joel, Mario, Dani Martí, Isra, David, Maestre, Sergi Gómez, Gallar, Enric i Óscar Muñoz.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, José Rodríguez, Valentín, Aleix, Agus, Vivi, Barrera, Luque, Rubén Carreras, David Haro i Joel.

Àrbitre: Pablo Brea Peón (Galícia).

Perquè es coneixen. Perquè hi ha rivalitat. Perquè el Cornellà s'ha fet fort a casa. Perquè és un camp de dimensions complicades. Però sobretot, perquè és el proper partit. No és ni de bon tros una final però l'Hospi pot avançar molta feina demà a Cornellà si aconsegueix tirar endavant un partit complicadíssim davant d'un rival que es juga molt més que la vida. Amb la permanència al sac, l'Hospi de Kiko Ramírez té set partits per somiar i donar la campanada per tercer curs consecutiu; almenys, per continuar competint i posar les coses complicades als cocos de la categoria, a equips obligats a ser amunt i que es veuen amenaçats per la il·lusió d'una plantilla que ha complert, amb escreix, l'objectiu marcat a inicis de temporada. Salvats a la jornada 31, l'Hospi té per davant el repte d'espantar els equips de la zona alta per mirar d'escolar-se en zona noble o, almenys, de poder classificar-se per a la propera edició de la Copa del Rei. No és que tot passi per guanyar a Cornellà, però tres punts donarien molta més confiança a l'equip en una jornada de duels directes a Reus i a Lleida. Una jornada per créixer, sens dubte.

L'Hospi ha realitzat aquest mateix matí la darrera sessió d'entrenament d'una setmana fugaç. Demà al vespre, els riberencs obren una nova etapa de la temporada amb el primer objectiu (la permanència), assolit. Ara, els homes de Kiko Ramírez poden afrontar sense pressió el tram final de Lliga, sense la obligació de la resta de rivals per ser entre els quatre primers. Tot i això, l'Hospi sap que el partit de demà a Cornellà amaga un seguit de complicacions que el converteix en un partit parany. I és que tot i la situació dels verds a la Lliga, els jugadors saben que hauran d'estar al 100% durant els 90 i escaig minuts per no cedir en un partit que es preveu intens, amb un rival motivat i en línia ascendent. A més, l'Hospi no podrà comptar amb tres homes que en aquesta segona volta han estat titulars habituals amb Kiko Ramírez: Pablo Morgado complirà el segon i darrer partit de sanció per la seva expulsió al camp de l'Olot, mentre que Rubén Alcaraz i Peque també hauran de descansar, sancionats, després de completar cicle d'amonestacions amb la groga que van veure diumenge contra el Reus. Per contra, la bona notícia és el retorn als entrenaments de José Ángel Bueno; el saragossà, tot i tenir l'alta mèdica, difícilment entri a la llista de setze.

Amb 47 punts l'Hospi respira, amb la permanència al sac. Un objectiu que també vol assolir el Cornellà i que des de diumenge passat té una miqueta més a prop. Cinc mesos després, el quadre de Jordi Roger va tornar a guanyar a domicili i va fer-ho al camp del Sant Andreu, per 1-2, en un duel directe que deixa els quadribarrats a set punts dels verds, amb 21 en disputa i amb l'average a favor dels del Baix. Era, d'alguna manera, el premi a una bona dinàmica. I és que el Cornellà, amb tan sols tres derrotes en aquesta segona volta -només Nàstic i Huracán han perdut menys partits- acumula quatre partits sense perdre (vuit punts de dotze possibles). Les ensopegades de l'Eldense han permès els de Jordi Roger abandonar la zona de descens i col·locar-se setzens, a tres punts de l'Atlètic i amb el Mallorca B a quatre. Tot ha passat pel bon treball al Nou Municipal, on l'equip no perd des del passat 21 de desembre (0-1 vs Alcoyano). Des d'aleshores, tres victòries i tres empats; ni el Nàstic ni el Reus han estat capaços de guanyar-hi.

Amb tot, el Cornellà sap que no pot abaixar la guàrdia en un tram final de temporada complicat, amb quatre partits a casa i una traca final considerable amb Hércules, Alcoyano i Lleida Esportiu com a plats forts. A més, el tècnic verd sap que recupera el lateral Israel Delgado després del partit de sanció mentre que Xavi Pelegrí, que tampoc no va jugar diumenge a Sant Andreu, també podria disposar de minuts contra l'Hospi. Per contra, el Cornellà té les baixes per lesió de llarga durada de l'exriberenc Íñigo Alberto Íñigo i del migcampista Pep Caballé i, a més, hi ha d'afegir les absències per sanció del central Borja López i de Xemi, un dels jugadors en millor forma del Cornellà; tots dos van veure la cinquena groga del curs a Sant Andreu i hauran de descansar. Així les coses, Jordi Roger es veurà obligat a fer canvis en un onze on el més probable és veure junts Óscar Muñoz i Enric Gallego, que va arribar al mercat d'hivern procedent de l'Olot i que en el seu retorn a Cornellà ja ha marcat dos gols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada