Etiquetes

10/5/15

#2bg3 | La calculadora del playoff

Imatge: Escola Britannica
ELS COMPTES DE LA PERMANÈNCIA | Després de 37 jornades i sempre que la vaga de futbolistes i RFEF que hi ha convocada pel proper cap de setmana ho permeti (ja veieu que no ens creiem massa que no hi hagi futbol la setmana vinent), el Campionat regular al grup 3 de Segona Divisió B arribarà a la seva fi. Seran els darrers 10 partits d'un total de 380, molts minuts de futbol (la qualitat ja és una altra cosa), emoció, tensió, targetes, errades arbitrals, golassos. Vaja, tot allò habitual en un partit de futbol. Diumenge, quatre equips es disputaran tres places d'honor, tres places nobles, tres places per disputar les eliminatòries d'ascens a la Lliga Adelante. El Nàstic ja va fer els deures fa unes quantes setmanes i fa tot just 15 dies que, per postres, va assegurar-se fer-ho com a primer. Diumenge vinent, Huracán, Hércules, Lleida Esportiu i Reus Deportiu s'ho jugaran tot a una carta per ser al bombo del dia 18 a Las Rozas. D'entrada, els roig-i-negres són l'únic equip que tot i guanyar haurà de mirar la resta de resultats; també és cert que els de Natxo González seran els únics que tindran en el seu rival, l'Olot, l'únic que esportivament no s'hi jugui res. Repassem, equip per equip, les opcions de cara a la darrera jornada.

LA CALCULADORA DEL PLAYOFF
3 places de playoff

HURACÁN VALENCIA: els de Toni Seligrat reben el Badalona a San Gregorio. Els escapulats tenen força opcions de classificar-se per a la propera edició de la Copa del Rei. Ras i curt: si Huracán guanya jugarà la fase d'ascens i, a més, ho farà com a segon. Si empata, només quedaria fora de les quatre primeres places si guanyen Hércules, Lleida Esportiu i Reus Deportiu. Si perd contra el Badalona, els valencians quedarien fora si el Reus guanya l'Olot i el Lleida Esportiu puntua a Cornellà.

HÉRCULES CF: els de Manolo Herrero visiten el Mallorca B a Son Bibiloni. El filial és ara mateix 15è i es troba en plena lluita per evitar el descens a Tercera Divisió. En resum: si l'Hércules guanya a Palma jugarà la fase d'ascens com a tercer classificat. Ho faria com a segon si, a més, Huracán no guanya el Badalona. Si els alacantins empaten jugarien la promoció d'ascens sempre que no guanyin el Reus Deportiu i el Lleida Esportiu (i Huracán puntuï). Si perden a Mallorca, els alacantins quedarien fora si guanyen reusencs i lleidatans.

LLEIDA ESPORTIU: els d'Imanol Idiákez visiten el Cornellà al Nou Municipal. Els verds són setzens i a dia d'avui jugarien l'eliminatòria de permanència. Si els blaus derroten el Cornellà jugaran el playoff d'ascens en qualsevol cas; l'empat li serveix sempre que el Reus no guanyi l'Olot, ja que un empat a 62 punts entre blaus i Hércules beneficia els alacantins. Si perd, quedarà fora sempre que guanyi el Reus.

CF REUS DEPORTIU: els de Natxo González reben l'Olot a l'Estadi Municipal. Els garrotxins ja estan salvats i no es jugaran res a efectes classificatoris. Tot el que no sigui guanyar impossibilita que el Reus Deportiu jugui la fase d'ascens a la Lliga Adelante. Dels 27 casos amb una victòria reusenca només un el deixaria fora de les quatre places de playoff: que guanyin Huracán, Hércules i Lleida Esportiu. És a dir, si els roig-i-negres guanyen en faran prou que algun dels seus tres rivals punxi.

Tot seguit, per fer-ho tot una mica més gràfic, us deixem un quadre de configuració casolana que recull els 81 casos possibles que ens deixen els quatre partits que afecten la zona alta de la Lliga. A més, podreu veure com quedarien les cinc primeres posicions segons cada combinació de resultats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada