Etiquetes

2/9/15

Llosetense-Huracán: quan els extrems es toquen

Imatge: Lluc Martorell
Si aquesta Lliga acaba sent de dues velocitats (o de tres o d'una) només ho diran les jornades, però hi ha estadístiques i paràmetres que conviden a pensar-ho, partint d'uns pressupostos que serveixen per orientar objectius, passant per l'experiència dels futbolistes en una categoria peculiar com la Segona B i acabant, per exemple, per la mitjana d'edat de les plantilles. Res que t'asseguri l'èxit o et sentenciï al descens, però són dades que serveixen, sobretot a inicis de campionat, per imaginar què podem esperar de cadascú. O per apostar. Diumenge (10:30 hores) a Es Puig s'enfrontaran dos equips antagònics, amb dos objectius completament diferents, amb dues filosofies ben diferenciades i amb capacitat econòmica que no admet cap tipus de comparació. Un dels pocs trets que comparteixen els del Raiguer i els de Torrent és la passió que emanen personatges com el tècnic del Llosetense, Nico López, o el president d'Huracán Toni Hernández, dos tipus que viuen al màxim això del futbol amb tot el dolent i (sobretot) bo que comporta. I amb la reedició del duel de banquetes entre Nico López i Toni Seligrat, que sempre agrada.

Diumenge, però, creuaran els seus camins dues plantilles situades als pols de l'experiència i de la maduresa futbolística. Si apartem els filials, sempre especials, parlar del CD Llosetense i d'Huracán Valencia CF és parlar, d'una banda, de l'equip més jove de la Lliga... i del més veterà; més de quatre anys i mig distancien la plantilla dels mallorquins, la més 'tendra' dels 14 equips no filials a #2bg3 de la dels valencians, la de més edat de tots els conjunts del grup 3. En paral·lel, aquesta veterania o joventut va directament lligada a l'experiència que acumulen ambdues plantilles, ja que els 21 futbolistes que componen la plantilla d'Huracán ja han jugat gairebé 3.500 partits a Segona Divisió B, tres cops més (es diu ràpid) que un Llosetense que no supera els 1.200 partits d'experiència.

Imatge: Raquel Cuartero
De fet, només la meitat dels futbolistes de l'entitat d'Es Puig sabien, abans del 23 d'agost, què era jugar a Segona Divisió B. Fins a quatre integrants del planter del Raiguer jugaven la passada temporada en categoria juvenil: Junior (Mallorca), Guille Lara (Barcelona), Xesc Regis (Mallorca) i Pep Biel, que tot i haver disposat d'oportunitats amb el Constància i el Rayo B encara tenia edat juvenil. A més, tres jugadors més com són el porter Xesc, el migcampista Miguel Cobo i l'extrem José Gálvez són sèniors de segon any i tampoc no havien jugat abans a Segona B. Tot i ser majoria, en canvi, també hi ha uns quants integrants del Llosetense que tot i comptar amb una experiència dilatada a Tercera Divisió hauran trigat a debutar a Segona B: el porter Mingo ho ha fet amb 27 anys i Javi Lirola, convocat diumenge passat a Bunyol, ho farà amb 31 anys després d'haver voltat per mitja dotzena de clubs de Tercera balear. D'on surt l'experiència, aleshores? Doncs Nico López, gat vell en això del futbol, ha tirat de confiança i s'ha fet acompanyar de jugadors que ja ha tingut a les seves ordres com ara Bernat i Cristian (ja des de l'ascens a Segona B del Constància el 2012) però també de Mairata, Thiago, Pedro Capó o Javi Ramos, de qui ja va disposar en la seva última etapa a l'Atlètic Balears. Tots ells dibuixen una plantilla amb una experiència de 1.142 partits a Segona B i una mitjana d'edat de 24 anys, 4 mesos i dies, 10 mesos més jove que la del Sabadell, per exemple.

Si el Llosetense és la viva imatge de la il·lusió per trepitjar una categoria poc habitual per a bona part dels seus futbolistes Huracán viu una història completament oposada. De fet, dels 21 jugadors que formen la plantilla que dirigirà novament Toni Seligrat només un, Deivid, encara no ha debutat a Segona B. Després d'un any al Massanassa i dos al Torre Levante, el migcampista valencià podria estrenar-se a la categoria de bronze amb 21 anys (o 22 si ho fa a partir de novembre). Un d'encara més jove, el nordamericà Shaq Moore, ja va debutar fa dues setmanes contra l'Atlètic Balears i dissabte a Paterna va actuar com a titular; el defensa de Powder Springs és, amb 19 anys, el benjamí d'una plantilla que per gairebé dos mesos no se situa en els 29 anys de mitjana. Edat... i partits a Segona B a dojo: dissabte Luís San Julián arribava als 450 partits a la categoria de bronze, més d'un terç de tots els que acumula el Llosetense. Tariq és l'altre jugador d'Huracán que supera els 400 partits a la categoria (409), mentre que Paco i Gomis estan per sobre dels 200. De fet, acabaríem abans dient quins quatre jugadors acumulen menys de 100 partits a Segona B: Vicent Company, els ja esmentats Shaq Moore i Deivid i els futbolistes del planter Javi Boix i Juliá, amb 21 i 74 partits jugats, respectivament; la resta, tots per sobre del centenar d'encontres. En total, 3.477 partits acumulats i una mitjana de 28 anys, 11 mesos i 4 dies. Més enllà de xifres, però, la il·lusió i la competitivitat són elements prou importants com per minimitzar aquesta aparent superioritat dels valencians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada