10/1/16

Competeixen però perden | Villarreal CF B 2-0 CE l’Hospitalet

Imatge: Juan Francisco Roca
-> L'Hospi competeix i es manté viu a Vila-real, torna a perdre davant d'un Villarreal B força superior i se situa a només un punt de la zona de descens.
-> Els riberencs tornen a evidenciar una manca alarmant de producció ofensiva i amb prou feines generen perill davant Aitor. L'Hospi només ha fet 7 gols en els últims 13 partits.
-> El filial groguet allarga el seu moment dolç gràcies a l'encert de Fran Sol, que caça Carlos Martínez com a màxim golejador de l'equip amb 10 dianes.
-> RODA DE PREMSA de Martí Cifuentes, tècnic de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Paco López, tècnic del Villarreal B.
-> GALERIA D'IMATGES del Villarreal B 2-0 l'Hospitalet.

FITXA TÈCNICA

VILLARREAL CF B: Aitor, Carlos Julio (Miguelón, 46'), Peris, Mauro, Pablo Íñiguez, Anton (Ramiro, 79'), Larrea, Alfonso (Franco Acosta, 85'), Leo Suárez, Fran Sol i Carlos.

CE L'HOSPITALET: Aulestia, Guzmán, Castell, Aleix, Savall, Miki Muñoz, Javi Pérez (Carreras, 67'), Raúl Torres (Giaquinto, 85'), Puerto, David López (Boris, 73') i Gerard Oliva.

Gols: 1-0 Fran Sol (15'); 2-0 Fran Sol (52').

Àrbitre: Cristian Adrian Lixandru (Aragó). Ha amonestat els locals Peris i Leo Suárez i el visitant Guzmán.

Incidències: partit corresponent a la jornada 20 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Mini Estadi de la Ciutat Esportiva del Villarreal davant d'uns 700 espectadors. Andrés i Dani Fernández han completat la convocatòria de l'Hospi; al Villarreal B ho han fet Ander i Javi Ramírez.

No n'hi va haver prou. L'Hospi es va endreçar mentalment després de mala experiència a Alcoi i va voler i poder respirar durant més minuts ahir a Vila-real però la lleugera millora va ser insuficient de totes totes. Perquè ja va avisar Martí Cifuentes a la prèvia que contra el líder calia fer les coses molt i molt bé, "estar al 150 o al 200%" per poder retornar a Catalunya amb quelcom de positiu. I de moment, i no pinta que les coses hagin de canviar massa, l'Hospi no té ni Fran Sol i la seva capacitat de definir, ni Leo Suárez ni la seva màgia ni Carlos Martínez i el seu sacrificat treball que ahir no va trobar (afortunadament per a l'Hospi) el camí del gol. A diferència de diumenge, els riberencs no van girar l'esquena al partit tot i encaixar dos gols i sempre van mirar de cercar la porteria contrària, amb més voluntat que eficàcia, tot sigui dit. A l'equip li segueix costant massa generar perill, aquella mala llet necessària ja no tan sols per fer gol (que també, és clar) sinó per fer saber al rival que més li val no abaixar la guàrdia. Ahir el Villarreal B va abaixar la intensitat i tampoc no va patir pel triomf.

De tot plegat, simptomàtic si més no, cal destacar que un jugador que no estava per jugar, Dani Fernández, ocupés a la convocatòria el lloc d'un Collado que va quedar-se a casa per decisió tècnica (el canari havia estat titular al Collao). Va debutar Gerard Oliva, que va mostrar bones maneres però que difícilment pugui aportar el seu màxim si l'equip no guanya presència més enllà de la línia de tres quarts. Guzmán va ocupar el lateral dret en detriment del lesionat Dani Fernández i Javi Pérez va tornar a repetir titularitat. L'inici del partit va discórrer pel trajecte previst, amb domini local i un Hospi replegat buscant el contracop. Els riberencs, però, no van tenir massa temps per generar perill abans que els de Paco López colpegessin al pas pel quart d'hora de partit: bona assistència de Larrea, millor control de Fran Sol i definició perfecta del punta madrileny davant Aulestia (15'). El meta basc, de fet, salvaria una ocasió ben clara només un minut després, quan Alfonso Pedraza es plantava sol i veia com Aulestia enviava l'esfèric a córner (16'). L'Hospi, com dèiem, va tenir més voluntat que encert i només Gerard Oliva va quedar-se relativament a prop del gol mitjançant una volea que es perdia alta (21'). Un oasi al bell mig del monòleg d'un Villarreal B que va tenir-ne dues més de claríssimes per eixamplar distàncies: Carlos Martínez va perdonar de forma incomprensible al minut 30 i Guzmán, ja en temps d'afegit, va aparèixer del no res per treure sobre la mateixa línia de gol una rematada de Fran Sol que duia l'etiqueta amb el 2-0 (45'). Abans, tot sigui dit, Lixandru s'havia menjat un penal força clar després que un defensa estirés de la samarreta Aleix Coch en la sortida d'un córner.

Conscient que no podia repetir-se la història de set dies abans contra l'Espanyol B, el filial va sortir al segon temps disposat a fer el segon per guanyar tranquil·litat. L'Hospi amb prou feines va creuar la línia medul·lar fins que el filial no va fer el 2-0 al minut 51. Abans, els de la Plana ja havien acariciat el gol en tres ocasions clares de Fran Sol (46'), Carlos Martínez (47') i Alfonso Pedraza (50'). No perdonarien a la quarta: després d'una bonica acció col·lectiva Fran Sol tornava a lluir múscul golejador i enviava la bola al fons de la xarxa per complicar la utopia riberenca de puntuar a Vila-real (51'). Amb el temor que es repetís la imatge de Sabadell, Sant Adrià o Alcoi, l'Hospi ahir sí que va treure el punt d'orgull necessari com per no ser més crític del que les sensacions, ja de per sí, conviden a ser. Els riberencs van aprofitar la reducció de marxa del Villarreal B per sovintejar territori groguet i mirar de dur-hi perill. Els xuts, però, massa innocents i des de massa lluny: va provar-ho Javi Pérez (62'), David López (68') i, finalment, Xavi Puerto amb una rematada de cap que va aturar Aitor i que possiblement va ser l'ocasió més destacada pels de Cifuentes al segon temps (74'). Balanç clarament insuficient per fer ni tan sols pessigolles però que defineix clarament la situació actual d'un Hospi que cada setmana transita una mica més a prop de la zona de protagonistes negatius.