Etiquetes

13/5/16

#FutboLH | Prèvia del cap de setmana (14-15 de maig)

Unificación Bellvitge i Can Pi afronten un cap de setmana que no ser decisiu, favorablement, per als seus interessos. Els primers, perquè el seu Juvenil pot assolir diumenge (o fins i tot dissabte) un històric ascens a Divisió d'Honor; els segons, perquè tenen una autèntica final al camp del segon classificat, una final que, en cas de guanyar-la, els donaria matemàticament l'ascens a Segona Catalana... en l'any del seu debut a Tercera Catalana. Tots dos juguen diumenge, però els nervis, la tensió i l'atenció es viuran, en el cas de la Uni, des de 24 hores abans. Demà a les 4, el Jàbac i Terrassa, únic rival que li pot arrabassar l'ascens als riberencs, juga al camp d'un Reus Deportiu que necessita la victòria per no consumar el seu descens. Els egarencs, actualment a quatre punts de la Uni, tenen l'average particular perdut amb els de Raúl Paje, de manera que si no guanyen al Baix Camp es quedaran sense opcions i veuran com la Uni, sense jugar, lliga matemàticament l'ascens a Divisió d'Honor. En canvi, si els vallesans guanyen, diumenge (18:30 hores) els de Raúl Paje disposaran d'una oportunitat per solucionar la papereta a casa, a la Feixa Llarga, amb la gent del barri. Els de Bellvitge reben un Sabadell que ja va assegurar-se l'ascens fa unes setmanes però que no per això serà un rival fàcil. Tanmateix, l'objectiu, un ascens impensable per la magnitud del club però més que merescut per la feina que, fa anys, es fa amb el Juvenil de la Uni, serà un plus de motivació pels riberencs.

Amb el dubte de si l'ascens pot arribar dissabte o diumenge (esperem que no s'hagi d'ajornar una setmana), l'altre focus d'atenció de la jornada serà a Badalona. Desterrament per la Catalana, segon classificat del grup 11 de Tercera Catalana amb 67 punts, que rep el Can Pi, líder de la Lliga amb 72 punts. Amb nou per disputar. Duel directe que pot ajustar la lluita per l'ascens directe o que, per contra, la pot resoldre a favor dels hospitalencs. Poc s'ho esperaven, al Can Pi, quan a la segona jornada el Sants B passava per sobre dels riberencs (1-5). La temporada dels homes de Javi Colinas, amb alguna ratxa negativa, amb força baixes en alguns partits, però sempre amb compromís, és de 10; en canvi, els quadribarrats han sabut barrejar il·lusió i ambició per arribar a aquestes últimes tres jornades amb la possibilitat d'aconseguir un ascens que seria històric. De moment, el Can Pi ja s'ha assegurat disputar l'eliminatòria d'ascens com a mal menor, sense descartar de forma progressiva un ascens com a millor segon classificat o, fins i tot, com a campió. La tasca, diumenge, no serà fàcil: el partit a Badalona Sud (el camp de la Catalana està clausurat per ordre federativa) serà d'una exigència màxima, si bé tota la pressió serà per als adrianencs, que tampoc poden refiar-se d'un APA Poble Sec, tercer, que es troba a sis punts i que encara li podria robar la segona posició. El Can Pi, com sempre, sortirà sense pressió per mirar de sorprendre un dels grans favorits a l'ascens, fer saltar la banca i, amb una mica d'encert, celebrar amb antel·lació un ascens impensable fa pocs mesos.

Lluita per promocionar, però el futbol hospitalenc també té el seu costat més aspre amb tres equips que volen fugir del descens. A Segona Catalana, la Unificación Bellvitge però, sobretot, el Gornal, ho tenen ben encarat. Més complicat és el panorama de l'Hospitalense, que a manca de tres jornades només té un punt de marge respecte la referència de descens a Quarta Catalana. Els de Murillo s'han complicat la vida de forma terrible i, a més, el calendari tampoc permet ser excessivament positiu. De moment, canvi d'horari com a local que trasllada el partit davant la Terlenka al Jordi Alba a diumenge (17:00 hores). Rival complicat (el menys golejat de la campionat) per bé que ja no pot aspirar a la segona plaça; amb 28 punts, els de Murillo estaran pendents també dels duels de la Unificiació Ciutat Meridiana al camp del Dinàmic Battló (dissabte, 19:30) i del Vinyets B, que diumenge, també a les 5, rep l'MBD Lions. Pel que fa a Segona Catalana, demà a les 6 la Uni pot encarrilar la permanència, ja que visita un Fonsanta-Fatjó que té tres punts menys; un triomf a Cornellà podria deixar el descens a set punts i amb només sis per disputar. Per la seva banda, diumenge al migdia el Gornal rep el Torrelles, ja descendit; la victòria també podria salvar matemàticament els vermells, ara mateix amb sis punts de coixí sobre el 14è classificat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada