Etiquetes

9/5/16

#FutboLH | Resum del cap de setmana (7-8 de maig)

Primer somni complert. Ahir a la tarda el Can Pi va certificar, ja de manera matemàtica, la disputa de l'eliminatòria d'ascens a Segona Catalana. Els quadribarrats van passar per sobre del Celtic, que ja té la permanència gairebé tancada, amb una clara golejada (7 a 3) i saben que només la Catalana, proper rival, els podria caçar a la classificació. El partit es va posar de cara ben ràpidament per als riberencs, que al quart d'hora ja manaven per 2-0: primer, una gran passada de Colinas l'aprofitava Peque per plantar-se sol davant Juan Alberto, desfer-se del porter visitant i anotar a plaer (10'); cinc minuts després era Derian qui feia el segon amb una mica d'intriga, després que la pilota piqués el pal abans d'acabar al fons de la xarxa (15'). El Can Pi no va abaixar el ritme i Peque va fer el tercer (24'). El Celtic va retallar distàncies amb un bon gol de Ricardo (29') però un penal infantil comés sobre Derian que David Colinas s'encarregava de transformar (4-1, 35'). A la represa, Borja eixamplava la distància amb el 5-1 (55'), però el Celtic, que mai no es va acabar de rendir, va posar emoció al partit amb dos gols gairebé consecutius de Ricardo (71') i Hugo (75') que situaven un perillós 5-3 provisional. El Can Pi, però, no va concedir espai a la sorpresa i va aprofitar les febleses de la defensa visitant per tornar a golejar per mitjà de Manzano (76') i de Derian (81'), que tancava el marcador amb el 7-3 definitiu. Els hospitalencs són líders amb 72 punts, cinc més que la Catalana, proper rival aquest cap de setmana. Una victòria del Can Pi suposaria, automàticament, un històric ascens a Segona Catalana. Increïble i merescudíssim.

Un cap de setmana que també pot ser de glòria pel Juvenil A de la Unificación Bellvitge. Quan falten dos jornades pel final, els de Raúl Paje disposaran diumenge (18:30 hores, Feixa Llarga) de la primera oportunitat d'assolir l'històric ascens a Divisió d'Honor sempre que siguin capaços de derrotar el Sabadell. Per què? Doncs perquè ahir a la tarda els blues van vèncer per la mínima al camp del Manresa (1-2), mantenen la distància de quatre punts respecte el Jàbac i Terrassa, l'únic equip que li podria arrabassar la plaça d'ascens i perquè, a més, van allargar el dolcíssim moment de forma. Van guanyar, a més, capgirant el gol inicial dels bagencs, que s'avançaven al minut 22 per part de Joan. Qui va aparèixer al rescat? Doncs el killer de la Uni, l'Ignasi Valldosera. L'autor del gol de fa 9 dies contra el Mollet va igualar, només cinc minuts després, el gol del Manresa (27'). I a la represa, en un cop més psicològic que cap altre, novament Ignasi anotava per fer un 1-2 que seria definitiu, ja que la bona feina dels riberencs va impedir que el Manresa clavés cap ensurt a la Uni. Amb 54 punts, la Uni ocupa plaça d'ascens a Divisió d'Honor. Aquest dissabte podria aconseguir l'ascens sense jugar, sempre i quan el Jàbac, que juga al camp d'un Reus que es juga la permanència, no guanyi el seu partit. Si ho fa, diumenge la Uni haurà de vèncer el Sabadell per no haver-ho de resoldre l'última jornada al camp del Mercantil.

SEGONA DIVISIÓ B - GRUP 3
Atlético Levante 1-1 L'HOSPITALET

SEGONA CATALANA - GRUP 3
UNIFICACIÓN BELLVITGE 2-1 GORNAL
El derbi de Segona Catalana va deixar una remuntada i una bona situació classificatòria per ambdós equips quan només falten tres jornades per cloure la Lliga regular. El Gornal va avançar-se ben aviat amb un gol de penal de Chiqui (12'), però els de Javi Santisteban, que va acabar expulsat abans del descans (44'), no van poder gestionar favorablement un avantatge que els hagués salvat virtualment. Els homes de José Moreno es van activar i van aconseguir remuntar el partit, primer amb el gol de l'empat d'Alberto Jorba (30') i, ja al segon temps, amb la diana d'Ezequiel Palomares (61'). La Uni va ser l'únic dels últims 12 classificats que va guanyar i se situa 11è amb 39 punts, quatre per sobre de la referència de descens directe. El Gornal, per la seva banda, és novè amb 41 unitats, sis per sobre del perill.

TERCERA CATALANA - GRUP 4
Cabrils 1-1 LA FLORIDA
Amb la feina feta, la Florida va esgarrapar un punt del camp d'un Cabrils que també viu tranquil a la zona mitjana de la classificació. Poll Hernández va avançar els riberencs (24') però ja a la segona part, el local Nil va empatar el partit. La Florida és onzena amb 37 punts.

TERCERA CATALANA - GRUP 10
Ibèria 5-0 HOSPITALENSE
L'Hospitalense segueix fora del descens però ahir diumenge va patir una rebregada important al camp de l'Ibèria. Els de Murillo van tenir poques opcions al camp d'un Ibèria que es va posar amb un 2-0 favorable al minut 30; moment clau, ja que poc després l'Hospitalense fallava un penal i, acte seguit, Marc Montes feia el tercer gol (40'). A la represa, els de la Zona Franca van arrodonir el triomf amb dos gols més que situen els del Centre, amb 27 punts, un punt per sobre de Meridiana i Vinyets B, rivals per evitar la setzena plaça.

Terlenka 4-1 PUBILLA CASAS
La Terlenka va arrabassar la quarta plaça al Pubilla Casas amb un clar triomf per 4 a 1. Al minut 5, el Pubilla ja perdia per 2-0 (doblet de Joan Mas) i al descans ho feia per 3-0. Una expulsió per barba a l'hora de partit (pel Pubilla era expulsat Juan Vílchez) va acabar de finiquitar el partit. Els pratencs van fer un quart gol i només Enrique Muñoz (86') va poder fer el gol de l'honor pels de Manuel Díaz, que ara són sisens amb 54 punts.

Espluguenc B 1-4 SANTA EULÀLIA
Segona victòria consecutiva d'un Santa que va obrir escletxa al segon temps. L'Espluguenc B va empatar el partit al minut 44, després que Lluís Mengual obrís la llauna al minut 16. A la represa, els de Miki Rodríguez van anar a per feina i van acabar golejant el filial amb un altre gol de Mengual (61') i un doblet de Daniel André (68' i 75'). Els riberencs són novens amb 48 punts.

MBD Lions 3-2 CAN BUXERES
Derrota intranscendent del Can Buxeres a l'Àliga. Els de Julián García van ser capaços de neutralitzar dos avantatges de l'MBD Lions gràcies als gols d'Aitor Gallego (19') i de Joan Antoni Coll (71'), però van acabar cedint per culpa d'un autogol de Dani Pérez. El Canbu és desè amb 43 punts.

PUBILLA CASAS 2-1 Òdena
El Femení del Pubilla Casas va assegurar-se la permanència matemàtica ahir després de remuntar contra el cuer, l'Òdena. Les de l'Anoia, tot i ser ja equip de Segona Catalana, van avançar-se al marcador be aviat per mitjà d'Anna Tardà (2'); el Pubilla, però, va reaccionar i abans del descans va neutralitzar l'avantatge de l'Òdena, primer amb l'empat de Beatriz García (33') i, acte seguit, amb el definitiu 2-1, obra de Lorena Fernández (34'). Amb aquesta victòria el Pubilla és novè amb 27 punts, set per sobre del descens quan només falta una jornada per acabar la Lliga.

Fontsanta-Fatjó B 7-2 FE L'HOSPITALET ATLÈTIC